Drikke Gode viner til pinnekjøttet!

Gode viner til pinnekjøttet!>

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt er salt, fett og har masser av smak. Kraftig, grov pølse og kålrotstappe er fast følge. Det er en tøff jobb å være vin som skal hamle opp med at dette.

Hvitvin er ofte lettere å kombinere til pinnekjøttet enn rødvin. Riesling fungerer med sin friske syrlighet. En tung eikepreget chardonnay kan også gå bra hvis du er ute etter en kraftigere vin. Musserende vin med god fylde og rikhet passer også godt.

Rødviner til pinnekjøtt må ha god konsentrasjon og fruktighet. Til pinnekjøttet har jeg personlig en forkjærlighet for californisk zinfandel av god kvalitet. Zinfandel er min «guilty pleasure» som passer utmerket til feit, salt og røkt mat. Moden Bordeaux blir også tatt for å være en god kombinasjon.

 

 

Sekthaus Raumland Tradition Brut              

Varenr. 12179801 i basis – Kr 299,40

Tyskland, Rheinhessen. 88 % pinot noir og 12 % pinot meunier. 90 % er gjæret på ståltank, resten på fat. Minimum 44 måneder på bunnfallet. Flott åpen duft som byr på sitrus, epler, sitrusskall, epleskrell, fersken og grapefrukt. Saftig og forfriskende vin med mineralsk karakter. Hint av nøtter og sopp. Kremet, frisk og kompleks i munnen med nydelig syre og knasende grønne epler i ettersmak. Meget god. 90 poeng

Passer også fint til lutefisk med tilbehør.

 

 

 

Camp Zinfandel 2019

Varenr. 11759001 i basis – Kr 214,90

USA, California. 100 % zinfandel. Dufter av bjørnebær, skogsbær, boysenbær og vanilje. Fyldig og bløt vin med smak av moreller og rørte bringebær. Fin, saftig friskhet som gir den søte frukten et frisk trøkk i ettersmaken. 88 poeng

 

 

 

Ch. Dudon Reserve de la Cave 2002

Varenr. 10435101 i basis – Kr 209,90

Frankrike, Bordeaux. 40 % merlot, 30 % cabernet sauvignon, 30% cabernet franc. Pent utviklet med duft av parpika, kristorn, seder og sigar. Fruktpreget i bunnen går mot plomme og tørket frukt. Pent fyldig, fint utviklet med modne smaker, lakris og tørkede tranebær. Streif av vanilje, tørr, men ikke tannindominert. Polert ned av tidens tann. Frisk syre. 87 poeng

 

Oppskrift på honning-glasert pinnekjøtt >

appetitt.no/matmerk/kjott-vilt-og-fjarkre

 

 

 

I GLASSET iglasset.no

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år. 

 

Bloggen iglasset.no  har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev