Drikke Verdens beste kremlikør?

Verdens beste kremlikør?>

På Sandane, hos det vesle destilleriet Gardsbrenneriet, lages trolig verdens beste kremlikør. I alle fall har Fjording, med sin Hazelnut Caramel-kremlikør, vunnet dobbel gullmedalje for andre gang i verdas største og mest respekterte brennevinskonkurranse; San Francisco World Spirits Competition. Og det i en drikkevarekategori som Norge aldri før har hatt noen deltakere i.

 

 

 

Fjording har i tillegg utviklet Norges første kaffelikør gjennom tidene - og også denne ble kronet med gullmedalje i Statane. Produktet heter Tår coffee liqueur, og ved neste produksjon kommer drikken mest trolig til å bli produsert på Gardsbrenneriet.

 

- Samarbeidet vårt på Fjording har vært så konstruktivt at vi håper vi kan gå til noe tilsvarende på kaffelikør, seier Øyvind Løkling, daglig leder i det lille selskapet Fjording. - Vi skal nok endre litt på oppskrift og produksjonsprosess før nylansering, men målet er sellvsagt å lage verdens beste kaffelikør også. Vi har alle forutsetninger i Nordfjord for å få det til. Kahlua og Tia Maria har all grunn til å frykte oss, seier Løkling med et smil.

 

 

Samarbeidet mellom Fjording og Gardsbrenneriet kom i stand i 2017 da Løkling møtte daglig leder hos Gardsbrenneriet, Jann Vestby, for en prat om utvikling av en norsk konkurrent til irske Baileys.

 

 

I dag er Fjording Hazelnut Caramel tilgjengelig i minst halvparten av Vinmonopolene landet rundt, og er blitt en favoritt blant folk som verdsetter smak og kvalitet, lokal skaperkraft, eller har et varmt hjerte for fjordhesten. Fjording donerer nemlig 1 dollar for hver flaske de selger av likøren til gode fjordhestføremål. For salget i 2021 enda gavemiddelpotten på 135.000 kroner.

 

- Vi gjør ting på vår måte og bryr oss om de tinga vi er opptatte av, og så får de store internasjonale merkene styre med sitt. I en blindtest vinner vi alltid på smaksoppleving, det er det viktigste. Og så får det eventuelt være ein bonus at vi bryr oss om fjordhesten sitt ve og vel for de mest hardbarka fansa» avslutter Løkling.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev