Appetitt 1/2016 vinskribent Heidi Jaksland Kvernmo
Den italienske regionen Marche ligger nordøst for Roma, langs Adriaterhavskysten. Her er det hvitvinsdruen verdicchio som regjerer.
Casal di Serra Verdicchio fra Umani Ronchi dufter av fersken, sitrus og mandler. Rund vin med forfriskhende syrlighet og noe kompleksitet etter lagring på bunnfall i 4-5 måneder.
Dette er en perfekt viner for skalldyr og sjømat, gjerne i kombinasjon med pasta.
Umani Ronchi Casal di Serra Verdicchio 2014
Varenr. 1742801 i BU
Pris: Kr. 175,-
Gaia Wines and Spirit
Ueiket rødvin fra Sardinia laget på carignano. Duft av mørke bær, blåbær, pepper og streif av balsamico. Middels fyldig med faste tanniner og frisk syre. Mer modent fruktpreg i munnen med smak av sviske og mørk sjokolade. Lang, tørr avslutning. Allrounder til pizza, pasta og kylling.
Sardus Pater Carignano del Sulcis Is Solus 2012
Varenr. 9910701 i Basis (kat. 3)
Pris: Kr. 150,-
Stenberg & Blom Dette er en spansk cava med en helt distinkt røyksmak som jeg aldri har kjent i en vin før. Den er laget av pinot noir og har en lakserosa farge.
Boblene er en blanding av store og små, og det fine skummet er behagelig i munnen. Duft av sjø og røkt spekeskinke med noe rips under.
Sødmefull vin med frisk syre. Røkpreget er fremtredende også på smak. Det minner om smaken av den røkte osten Forest, litt om maltwhisky og litt som mat tilberedt i røkeovn.
Produsent oppfordrer til kreativitet i matveien. Prøv den til spekemat, spesielt fenalår. Det er en knall kombinasjon.
Rimart Rosæ Cava
Varenr. 3559501 I BUav sjø
Pris: Kr. 349,-
Winepartners Nordic AS
Ønsker du å lese mer kan du gå inn på http://www.iglasset.no