Nyhet
Drikke tre gode drinker med Atlungstad Aperitivo

tre gode drinker med Atlungstad Aperitivo>

Atlungstad lanserte i juni en aperitivo som er en bitter aperitiff basert på norske råvarer som bringebær fra Stange og malurt fra Hvaler, utviklet av vår destillatør Halvor Heuch.

 

- I vinter, da vi savnet sommeren aller mest kom Helle Øder Valebrokk (aka HellesKitchen) til oss med idéen om å lage en norsk aperitivo.

«Hvorfor kan ikke vi, med de råvarene vi har her i landet, lage en norsk drikk som kan serveres som de italienske?»

 

 - Selvsagt kan vi det!  Halvor Heuch tok utfordringen på strak arm.

 

 

Her har David Osso fra Himkok laget tre  Cocktail-oppskrifter med den som utgangspunkt.

 

Raspberry Negroni

25 ml white rum

35 ml Cocchi Vermuth di Torino

20 ml Atlungstad Aperitivo

10 ml bringebærsirup 

 

Maserer all væske over frosne bringebær i 24 timer, og sil deretter grundig.

Tilsett bringebærsirupen og utvanningen, og tapp på flaske – klar ti l servering.

Hell over en stor isblokk.

 

Glass: Single Old Fashioned

Is: Isblokk

Garnityr: Tørket appelsin

 

 

Raspberry Spritz

35 ml Atlungstad Aperitivo

10 ml Atlungstad bringebærlikør eller bringebærsirup

50 ml raspberry and rhubarb tonic

 

Bygges i glasset

Glass: Lavt vinglass

Is: Isbiter

Garnityr: Tørket grapefrukt

 

 

 

Raspberry Paper Plane

25 ml Buffalo trace bourbon

25 ml Atlungstad Aperitivo

10 ml D.O.M. Bénédictine (urtelikør)

10 ml Atlungstad bringebærlikør eller bringebærsirup  

10 ml lime juice

 

Ristes og dobbeltsiles

 

Glass: Nick & Nora

Is: Ingen

Garnityr: Ingen

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev