Atlungstad lanserte i juni en aperitivo som er en bitter aperitiff basert på norske råvarer som bringebær fra Stange og malurt fra Hvaler, utviklet av vår destillatør Halvor Heuch.
- I vinter, da vi savnet sommeren aller mest kom Helle Øder Valebrokk (aka HellesKitchen) til oss med idéen om å lage en norsk aperitivo.
«Hvorfor kan ikke vi, med de råvarene vi har her i landet, lage en norsk drikk som kan serveres som de italienske?»
- Selvsagt kan vi det! Halvor Heuch tok utfordringen på strak arm.

Her har David Osso fra Himkok laget tre Cocktail-oppskrifter med den som utgangspunkt.

Raspberry Negroni
25 ml white rum
35 ml Cocchi Vermuth di Torino
20 ml Atlungstad Aperitivo
10 ml bringebærsirup
Maserer all væske over frosne bringebær i 24 timer, og sil deretter grundig.
Tilsett bringebærsirupen og utvanningen, og tapp på flaske – klar ti l servering.
Hell over en stor isblokk.
Glass: Single Old Fashioned
Is: Isblokk
Garnityr: Tørket appelsin

Raspberry Spritz
35 ml Atlungstad Aperitivo
10 ml Atlungstad bringebærlikør eller bringebærsirup
50 ml raspberry and rhubarb tonic
Bygges i glasset
Glass: Lavt vinglass
Is: Isbiter
Garnityr: Tørket grapefrukt

Raspberry Paper Plane
25 ml Buffalo trace bourbon
25 ml Atlungstad Aperitivo
10 ml D.O.M. Bénédictine (urtelikør)
10 ml Atlungstad bringebærlikør eller bringebærsirup
10 ml lime juice
Ristes og dobbeltsiles
Glass: Nick & Nora
Is: Ingen
Garnityr: Ingen