Drikke Traigh Bhan 19 Years Old Batch 5 driver inn i søtere himmelstrøk

Traigh Bhan 19 Years Old Batch 5 driver inn i søtere himmelstrøk >

I september 2023 lanserte Ardbeg den femte tappingen av sin 19 år gamle uttrykk, Ardbeg Traigh Bhan.

Denne eksepsjonelt sjeldne og stadig skiftende whiskyen, produsert i små partier og utgitt år etter år, henter sin inspirasjon fra Islays Traigh Bhan-strand, lokalt kjent som Singing Sands.

 

For Traigh Bhan Batch 5 har noen små variasjoner i fatvalget som igjen gir en spennende endring i av smaksprofilen.

Denne whiskyen er modnet på klassiske Ardbeg ex-bourbon- og Oloroso-sherryfat, og drar den inn i søtere, mer tropiske farvann. Noter av frisk grønn paprika, røkt mango og guava blandes med lukt av «lønne-bacon». En dyp anelse av røyk og ristede tonkabønner og hvit pepper anis, brent lyng og krydret gressløk preger også lukten.  En lang finish bringer med seg toner av varm fløtekaramell og røkt smør.

 

Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old-serien er anerkjent globalt for sin balanse og gode kvalitet som reflekterer en ekstraordinær liste over utmerkelser og priser, inkludert gullpriser fra IWSC (International Wine and Spirits Competition) og ISC (International) Spirits Challenge). Hver batch har sin egen unike kode, batch-symbol og initialer fra et av destilleriets kjente ansikter – i år er det Gillian Macdonald, Ardbegs Master Blender & Head of Whisky Creation, som sa:

 

«Ardbeg 19 Years Old Traigh Bhan Batch 5 bringer med seg en levende profil full av røkt lønnspekket bacon, varme karameller og urte-essenser, sammen med tropiske hint av saftig mango, guava og kokos. Dette er en side av denne serien som fansen ennå ikke har opplevd. Vi er begeistret for å tilby whiskyelskere og samlere over hele verden en mulighet til å utforske en annen ny variant av denne balanserte favoritten. Vi håper at denne tappingen vil utløse samtaler mellom Ardbeggians og deres venner om de finere detaljene i denne stadig skiftende whiskyen»

Pris kr 3099,90

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev