Drikke fruktig australier til en rimelig pris

fruktig australier til en rimelig pris>

Det skal handle litt om hest i dagens torsdagstips. Vinen er Rymill The Yearling Sauvignon Blanc 2019, en frisk og fruktig australier til en rimelig pris.

 

Denne australske sauvignon blanc’en var nyhet i mai. Rymill Coonawarra holder til i Coonawarra i South Australia. Området er mest kjent for sin kalkrike, røde leirjord, terra rossa, og sin cabernet sauvignon.

 

Området har et kjølig klima, så selv om røde druer utgjør mesteparten av beplantingen her er det gode forhold for hvite druer. 

Historisk sett er Coonawarra like kjent for hesteoppdrett som for vin. Den røde, kalkrike jorda bidrar til sterk beinbygning og velbygde hester. Sies det. 

 

Rymill-familien er hestefolk, og foreldrene til dagens eier var begge anerkjente sprangryttere. Inngangspartiet på vingården er utsmykket med en bronsestue av to steilende hingster, det samme som sees i vingårdens logo. Det er altså mye hest her. The Yearling-serien med viner representerer den ungdommelige siden av Coonawarra. En åring er en ett-år gammel hest.

 

Den kan være full av spillopper samtidig som den begynner å vise hvem den er. Det syns jeg passer godt på denne vinen.

The Yearling Sauvignon Blanc 2019 er tydelig aromatisk, men på et litt dempet vis. Dufter av nesler, sitrus og kandisert fruktskall. Middels fyldig med moden og sødmefull frukt.

 

Smaker av tropisk frukt, ananas, mango, fersken og honningmelon, lime og stikkelsbær. Frisk syrlighet i avslutningen.

Prøv den til hvite geitoster som chevre, skalldyr eller vegetarretter

84 poeng

 

 

 

Rymill The Yearling Sauvignon Blanc 2019

Varenr. 11609801 -Kr 139,80Sukker: < 3 g/lSyre: 5,9 g/l

 

I GLASSET iglasset.no/

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.  

 

Bloggen iglasset.no/ har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev