Tirsdagstipset er vin fra bestillingsutvalget. Vinene i torsdagstipset er fra basisutvalget.
TO RØDE PÅ PAPP
Tre-liter salget har økt betraktelig den siste tiden meldes det fra Vinmonopolet. Tirsdagstipset denne gangen er to pappviner fra henholdsvis Spania og Italia. Viner med struktur og friskhet som også gjør de velegnet til mat. Begge står i bestillingsutvalget, men lagerføres også på lokallistene på en rekke pol rundt om i landet.
Viberti Lampia 2018
Varenr. 11511706 - Kr 579,90
Italia, Piemonte. Dette er den eneste tre-literen på polet som er laget på 100 % nebbiolo. Lampia er den vanligste varianten (klonen) av nebbiolo. Det er ikke lov fremheve navnet nebbiolo på boksen, men lampia har sluppet gjennom den italienske sensuren. Vinen er gjæret på ståltank med skallmasserasjon i ti dager. Deretter modnet i 12 måneder på 5000-liters store slavonske eikefat før den går tilbake til ståltank før tapping. Dufter av roser og røde bær. Middels fyldig med glatt tekstur, en god fasthet fra tanninene i munnen. Sursøte kirsebær og granateple på smak, delikat frukt med leskende syre. Vellaget og god BiB. Til risotto, kalv og standard gryterett. 86 poeng
Pilgrim Mencia 2019
Varenr. 11201406 - Kr 469,90
Fra det lille distriktet Bierzo i det nordvestlige Spania. Laget på den lokale mencia-druen. Rundt 30 år gamle vinstokker. Minimum 10 prosent av vinen blir gjæret med hele klaser. 3 måneder på franske eikefat. Skogsbær med et dryss av lavendel og anis på duft. Pent fyldig, småkornede tanniner og saftig syre som gir struktur hele veien. Smak av moreller, skogsbær, streif av urter og søt lakris. Deilig frukt i denne. Server gjerne lett avkjølt. Til svinefilet, lettere retter av lam og pizza. 85 poeng
I GLASSET iglasset.no/
Heidi Jaksland Kvernmo
Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.
Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.
Bloggen iglasset.no/ har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».