Drikke The Glenlivet fyller 200 år: «Kongen av Speyside» feires med spesialutgave

The Glenlivet fyller 200 år: «Kongen av Speyside» feires med spesialutgave>

I 1824 var George Smith den første som på lovlig vis laget single malt whisky i Speyside. Nå hylles han med The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition, som er tilgjengelig på Vinmonopolet fra 10. januar.

 

Han visste det sannsynligvis ikke selv, men George Smith – grunnleggeren av The Glenlivet – skapte en revolusjon da han introduserte den første single malt whisky fra Speyside for 200 år siden.

 

Det var da han satte standarden for den fruktige og florale Speyside-stilen som regionen nå er verdenskjent for, og som siden har vært til stor inspirasjon for destillerier over hele kloden.

 

Sprengte grenser

George Smith skrev innovasjon med store bokstaver, noe som preger DNA’et til The Glenlivets den dag i dag. Gjennom 200 år har The Glenlivet sprengt grenser innen smak og håndverk.

 

I tillegg har produsenten en evigvarende vilje til å sette vedtatte sannheter til side: For eksempel var det The Glenlivet som laget den første whiskyen som også ble lagret på brukte konjakk-fat.

 

I mer moderne tid var man også tidlig ute med The Glenlivet Twist & Mix, ferdigmiksende cocktailer som tiltrakk seg stor oppmerksomhet og interesse fra forbrukere som vanligvis ikke konsumerer whisky.

 

– The Glenlivet har opp gjennom tiårene hele tiden utfordret normer gjennom banebrytende initiativer, sier markedssjef Khaled Kortas i Pernod Ricard Norway AS.

 

900 flasker tilgjengelig

The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition, som nå lanseres i et begrenset opplag på 900 flasker i Norge, er et minnesmerke over den store arven etter George Smith.

 

Jubileumsutgaven inneholder en eksklusiv, håndplukket The Glenlivet 12 Year Old Single Malt. Whiskyen er utelukkende modnet på first-fill fat av amerikansk eik og tappet med en alkoholstyrke på 43 %.

 

The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition representerer en god harmoni av søtlige og fruktige noter med tydelig honningkake og frisk appelsin, som kulminerer i en lang avslutning med vaniljepreg.

 

For å markere milepælen, inviterte The Glenlivet uavhengige kunstnere fra hele verden til å skape en verdig forpakning for å markere denne milepælen.

 

Vinnerkonseptet kom fra Bogota og viser på en unik måte The Glenlivets 200-årige historie med epokegjørende øyeblikk og betydningsfulle personligheter.

 

Klar for de neste 200 årene

– Mange har forsøkt å kopiere The Glenlivet, men det er aldri noen som har klart det. Denne jubileumsutgaven understreker hvorfor: The Glenlivet 12YO 200thYear Anniversary Edition er selve reinkarnasjonen på single malt whisky fra Speyside – helt i George Smiths ånd, sier Kortas.

 

2024 blir også et år helt i tråd med George Smith’s liv og virke. Destilleri-teamet bak The Glenlivet vil blant annet introdusere en serie av spesialutgaver for whiskyfans.

 

– The Glenlivet er klar for de neste 200 årene og vil fortsette sitt nyskapende arbeid til glede for whiskyelskere i Norge og resten av verden. Som følge av det begrensede opplaget, bør spesielt interesserte kjenne sin besøkelsestid og sikre seg et eksemplar av jubileumswhiskyen, sier Kortas.

 

The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition

Den dufter av friske mandariner, ananas, hasselnøttpraliner, søt vanilje og subtile, florale noter. Smaker av modne og saftige pærer, søt appelsinmarmelade, kokosnøtt, kremet vanilje og røstede mandler. Den har en silkeaktig og myk avslutning med søtlige noter av eik og vanilje som varer lenge.

Farnen er middels dyp gyllen. Pris kr 699,-.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev