Det er duket for gamle og nye tradisjoner. Vinteren er årstiden hvor vi endelig kan trekke oss inn i varmen med god samvittighet. Når våre kjente og kjære samles, er det ikke annet enn gode relasjoner og minner som står i fokus. Det er lunt, rolig og trygt.
De unike tradisjonene som skapes i hvert hjem er utgangspunktet for O.P. Anderson sin akevitt-portefølje.
Til den dag i dag, har svenske tradisjoner spilt en sentral rolle for O.P. Anderson, som har sine røtter fra vår «söta bror», Sverige. Med sine velkjente festdager er akevitten å finne på bordet under påskehøytiden, midtsommerfeiringen, deres årlige krepselag på sensommeren og i julen.


Den originale flasken med den røde borden på etiketten ble produsert til Gøteborg-utstillingen i 1891. Den ikoniske akevitten O.P. Anderson ble lansert i 1891 av Carl August som en hyllest til hans far Olof Peter Anderson.

Akevitten er destillert hvete og krydret med håndplukket karve, fennikel og anis. O.P. Anderson er en økologisk akevitt som er fatlagret i 6 måneder. Blenderen og destilleriet har i flere tiår jobbet nøye med hver enkelt komponent.
Familiebedriften har som et resultat av dette en akevitt som modnes perfekt etter 6 måneders kontakt med eiketre.
O.P. Anderson-akevitt blir i dag produsert på O.P. Anderson Distillery i Sundvall, Sverige, hvor de tar i bruk moderne utstyr sammen med kobberdestillasjoner og antikvariske eiketønner.


Et naturlig midtpunkt
Her til lands blir det fort at vi tar frem akevitten når desembersnøen har lagt seg og vi dekker til julebord, men vi vil påstå at O.P. Anderson har et langt bredere brukspotensiale. Dette reflekteres av Sveriges relasjon til akevitt året rundt.
Hva med å samle venner og familie til en hyggelig og smakful førjulsmiddag hjemme eller på hytta?
Sammen med kokken David Hansson presenterer O.P. Anderson en deilig meny som du og dine nære kan nyte sammen gjennom hele førjulen eller vinteren. Menyen består av svenske matklassikere som matjesildkake og ytrefilet av hjort med aktevittrubb, som serveres sammen med en smakfull drinkmeny basert på O.P. Anderson sitt brede utvalg.
Oppskriftene kan inspirere til mange lune kvelder rundt bordet.


Meny
Snacks
Blinis med kalix løyrom, dill og smetana. Røkt laks med pepperrot på knekkebrød. Serveres med Bloody Collins og Gin Tonic på O.P. Anderson Blood Orange Gin.
Forrett

Matjesildkake med gressløk, gulrot, dill, rømme og akevittgele. Serveres med drinken Sugarsnap laget med O.P. Anderson Klar Aquavit.
4 cl O.P. Anderson Klar Aquavit
2 cl sitronjuice
1,5 cl sukkerertjuice
1,5 cl sukkersirup
Tilsett is og shake .Sil innholdet over i et coupetteglass og pynt med sukkererter og en klype salt til slutt.
Hovedrett


Ytrefilet av hjort med akevitt-rubb, rosmarin-sky og potetfondant. Serveres med Forest Punch laget på rosmarinfusert O.P. Anderson Original.
4 cl av den rosmarininfuserade O.P. Anderson
2 cl sitronsaft
2 cl bringebær-sitron sirup
Tilsett is og shake, toppes med soda og pyntes med en rosmarinkvist.
Dessert


Klassisk sukkerkake dyppet i O.P. Anderson Limited Edition Stout Aquavit, toppes med jordbær og vanilje- krem. Serveres med Old Fashioned laget på O.P. Anderson Limited Edition Stout Aquavit
4 cl O.P. Anderson Limited Edition Stout Aquavit
1 ts sukker, eller brunt sukker
Angostura bitters
En dæsj Vann
Bruk appelsinzest over drinken, og langs glasset og til garnityr
O.P Anderson
I porteføljen har O.P. Anderson blant annet følgende akevitt-produkter: Original, Klar - dill-akevitt, Bjørk med bjørkeknopper, bjørkesaft og sitronskall, og Petronella, en krydret eplesnaps Petronella med lavere alkoholprosent (30%).