Etter en usedvanlig lang vinter gjør ingenting så godt som når sola endelig titter frem og vi kan nyte vår og bedre temperaturer ute. Vi skal kose oss fersk sjømat, bugnende salater og annen lettbeint sommermat og friskt drikke i glasset.
LAGET AV DEN BERØMTE PERRIN-FAMILIEN
La Vieille Ferme-serien, som i dag består av en rød, en hvit og en rosa variant, er laget av den berømte vinfamilien Perrin – som også står bak den velkjente rosévinen Château Miraval i Provence og flere av Sør-Rhônes aller beste viner – men vier like mye omtanke til sin rosé som til sine toppviner, både i vinmarkene og i kjelleren.
I likhet med den røde La Vieille Ferme er også rosévinen laget av druene cinsault, grenache og syrah, som er dyrket i Luberon helt sør i Rhône, på grensen til rosévinsdistriktet Provence. Som sin røde fetter stråler den med sin rene og modne fruktkvalitet og et sjarmerende krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône.
Perrin ønsker å lage en finessepreget og rødbærsfruktig rosévin med moderat alkohol, og til tross for den lave prisen er dette en vin med både eleganse og struktur, produsert på ærlig og tradisjonelt vis.
2022-årgangen var for øvrig usedvanlig varm og tørr, noe som sørget for perfekte modningsforhold og helt sykdomsfrie vinmarker, og balansen i vinene ble sikret med et regnskyll i midten av august. Det har gjort årets utgave av La Vieille Ferme Rosé til en rosévin med topp kvalitet og aromatisk kompleksitet, som sørger for sol i hjertet og sorgløs sommerstemning til alle anledninger som ber om et glass avkjølende rosévin.
TIL SOMMERMAT ELLER PÅ EGENHÅND
La Vieille Ferme Rosé 2022 har en transparent, briljant og elegant lys lakserosa farge, og en forførende, floral og sommerlig duft av saftige nektariner, røde epler, markjordbær, rips, grapefrukt og roser med innslag av hvit pepper, solbær og melon. Dette er en fersk, livlig og aromatisk vin med delikat friskhet og en leskende smak av sødmefulle bringebær, fersken, sitrus og grønne urter med et streif av tropisk frukt som munner ut i en tørr, lett saltpreget og bærfruktig finish med flott lengde. Server den gjerne til både fisk, kjøtt og grønnsaker samtidig vil en rosévin ofte være et bedre valg enn både rødvin og hvitvin.
Prøv den også til sommersalater, stenovnsbakt pizza, lettere pastaretter, caprese, bouillabaisse og skalldyrsretter som moules frites eller en frisk kongekrabbesalat med asparges. Andre muligheter er en saftig burger med pulled pork, grillet laks med blomkålpuré eller et overdådig ostefat med både harde og myke oster.
La Vieille Ferme Rosé 2022 er tilgjengelig i kategori 6 i basisutvalget med en pris på 155 kroner.