I anledning lansering av Eight Rooftop Bars nye loungekonsept på Grand Hotel Oslo i samarbeid med Bacardi og St. Germain i juni ble det servert en rekke forfriskende drinker.
Marek Novak, barsjef på Eight Rooftop, presenterte sin visjon, mens Bacardis Commercial Activation Manager, Jesper Høst fortalte om hvorfor Grand Hotel Oslo er en perfekt match for Bacardi og deres hylleblomstlikør St. Germain. Dette var en unik mulighet til å lære mer om den spennende NoLo-bølgen og nyte signaturdrinker med deilige St. Germain. Det ble servert også alkoholfrie alternativer.
Spritz og NoLo-bølgen har for alvor fått fotfeste blant nordmenn. Lette, friske, alkoholsvake drinker passer perfekt utover våren og sommeren. St. Germain Spritz er en deilig floral variant med tydelig aroma av hylleblomst.
– Hylleblomstlikøren St. Germain gjør drinken ekstra sommerlig og lett. Jo tørrere prosecco eller annen musserende vin du bruker, desto bedre blir den, forteller Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst.
St. Germain er en fransk likør laget med ferske, håndplukkede hylleblomster én gang i året, sent på våren. Hver eneste flaske St. Germain inneholder 1000 hylleblomster.
– Hylleblomst er en veldig populær ingrediens og vi venter at dette blir en av sommerens store trender, sier Høst.
Det spår også den meritterte barsjefen, Marek Novak hos Eight Rooftop Bar på Grand Hotel Oslo.
På taket av Grand Hotel Oslo ble man møtt av en fantastisk blomsterdekorasjon av Norges mest premierte blomsterdekoratør, Stein Are Hansen, som har dekorert baren med fargerike blomster.
Gjennom sin «Lighthouse»-satsning, samarbeider Bacardi med noen få, nøye utvalgte utesteder de anser som Norges viktigste og mest ambisiøse. Eight Rooftop Bar er det seneste tilskuddet under denne paraplyen, og fungerer som ambassadør for hylleblomstlikøren St. Germain.
– Historiske Grand Hotel Oslo i hjertet av hovedstaden er ensbetydende med la belle vie – det gode liv. Gledesfylt dekadanse er også selve hjertet i vår franske hylleblomstlikør St. Germain, så samarbeidet vårt falt seg helt naturlig, forteller Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst.
Hvis du er på jakt etter en opplevelse med flere smakfulle drinker basert på St. Germain, bør du besøke Eight Rooftop Bar på Grand Hotel Oslo. Her har barsjef Marek Novak satt sammen en enestående samling av florale drinker som feirer sommeren på den mest fortryllende måten. Eight Rooftop Bar har etablert seg som St. Germains fremste ambassadør i Norge og er en del av Bacardi sin prestisjefylte "Lighthouse"-satsning, som samarbeider med nøye utvalgte utesteder som anses som Norges mest betydningsfulle og ambisiøse.
Hver flaske inneholder 1000 blomster
St. Germain var verdens første hylleblomstlikør da den kom på markedet i 2007. Skaperen, Robert J. Cooper, var inspirert av fransk art deco og den eklektiske estetikken i Paris, nærmere bestemt det ikoniske kvartalet St-Germain-des-Prés, som flasken bærer preg av. Den franske likøren har rukket å bli en favoritt blant bartendere verden over takket være sin naturlige, allsidige og friske smak. St. Germain er laget med ferske, håndplukkede hylleblomster én gang i året, og hver flaske inneholder opptil 1000 av de aller beste hylleblomstene, noe som resulterer i en perfekt balansert og raffinert likør. Endelig er St. Germain tilgjengelig på norske Vinmonopol landet over, og likøren er rett og slett et must-have i barskapet ditt denne sommeren!
St. Germain
Dette er en likør laget av urter, krydder og hylleblomst. Lukten er preget av hylleblomst og sammensatt, innslag av tropisk frukt, stikkelsbær, lynghonning og urter. Smaken er søt, kompleks og litt tyktflytende, tydelig preg av hylleblomst, litt honning, fersken og urter. Fargen er lys gyllengul.
Kr 299,90
Slik lager du sommerens friskeste drink
Hylleblomstlikøren St. Germain er nå tilgjengelig på norske Vinmonopol landet over, og sammen med en tørr og sprudlende musserende vin blir dette garantert en frisk og elegant drinkfavoritt denne sommeren!
Hylleblomst Spritz
4,5 cl St. Germain
3 cl soda water
8 cl musserende vin
Spiselig blomster, isbiter og vinglass
Fyll et longdrink- eller vinglass med isbiter, hell over St. Germain og topp med Prosecco og club soda. Rør om og pynt med et par sitronskiver.
– Jo mer sprudlende og tørr Prosecco eller en annen musserende vin du velger, desto mer fantastisk blir resultatet, forteller Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst.
En av de store favorittene er jo selvsagt Negroni som er en super kombo av søtt og bittert og er i en egen klasse. Det var 1919 ba Grev Camillo Negroni som i 1919 ba bartenderen på Florence's Caffè om å bytte ut sodaen i sin Americano cocktail med gin og dermed var cocktailen skapt. Her er en variant med St. Germain.
Sommer “Negroni”
2 cl St. Germain
1,5 cl Campari
3 cl Gin
2,5 cl Martini Ambrato
Sitronskall, rocks-glass og isblokk
Legg en stor iskule i bunnen av et rock -glass og fyll gradvis opp med ingrediensene. Skvis over litt sitron eller appelsin og legg en bred zest opp i glasset. Rør rundt og server.
Skvis ut sommerfølelsen
En annen populær drink om sommeren er selvsagt GT og den klassiske varianten. Bombay Sapphire har også laget en helt genuin gin for vår og sommer. Med den kan du virkelig skvise ut sommerfølelsen i hver dråpe.
Bombay Sapphire er verdens ledende premium gin og basert på en oppskrift fra 1761. Den ble skapt ved å perfekt balansere en unik kombinasjon av 10 håndutvalgte eksotiske botaniske ingredienser fra hele verden. Utformingen av Bombay-sapphire -destilleriet ved Laverstoke Mill har vunnet BREAM-prisen for bærekraft og er hjemmet til den unike dampinfusjonsprosessen, hvor de naturlige smakene til de botaniske ingrediensene blir forsiktig ekstrahert, noe som resulterer i en frisk og lett smak.
Bombay Citron Presse er en forfriskende gin og et friskt tilskudd til barhyllen. Den skiller seg ut med både smaken og sitt stilfulle design og er basert på smaken av håndplukkede middelhavssitroner. De har blitt høstet inn tidlig i sesongen, slik at ginen fanger opp den forfriskende smaken av sitrus, noe som er perfekt i kombinasjon med einebærsmaken i ginen.
Den har en syrlig smak, forfriskende lukt og en naturlig sødme og er en bra base for en rekke cocktails. Med denne kan du blant annet få en forfriskende vri på den klassiske Gin & Tonic, og for å krydre smaken ytterligere, kan drinken toppes med en skive sitron eller appelsin.
Bombay Citron Pressé
Dette er et brennevin en gin av klassisk merke med tydelig lukt av sitrus og einebær. Den har en frisk og saftig sitronsmak med innslag av epler og einebær. Fargen er klar og lys gul.
Kr 449,90
Presse & Tonic
5 cl Bombay Citron Presse
100 ml premium tonic water, gjerne Fever-Tree
Sitron som pynt
Bruk Copaglass, hvitvinsglass eller annet høyt glass Ha i isbiter først, og rør. Pynt med presset sitron og server
Hvit dame
5 cl Bombay Citron Presse
2 cl ferskpresset sitronsaft
2 cl appelsinlikør som Cointreau
1 cl sukkersirup 2:1 ratio
½ eggehvite eller ca 1,5 -2 cl aquafaba
Sitronskiver til pynt
Bruk avkjølte coupette eller avkjølte martiniglass. Rist godt og sil drinken. Pynt med sitronskiver og server.
Den ultimate Tom Collins
5 cl Bombay Citron Presse
1,5 cl l ferskpresset sitronsaft
1 cl sukkersirup 2:1 ratio
7,5 cl sodavann
Kirsebær eller valgfri pynt
Bruk høye glass. Ta isbitene oppi før ingrediensene og rør. Fyll opp med blandevann, pynt drinken og server.
Følg også med på alkoholtrenden NoLo
Stadig flere henger seg på NoLo-trenden, som handler om å drikke ingen alkohol i (No) eller alkohol med lav alkoholprosent (Low).
I samfunnet er det et stadig økende helsefokus. Vi trener oftere, spiser mindre kjøtt og mer grønnsaker. Å kutte ned på alkoholinntaket er del av dette bildet.
Alkohol inneholder nemlig ganske mange kalorier, faktisk nesten like mange kalorier per gram alkohol som det er per gram fett, og nesten dobbelt så mye som i sukker. Og i motsetning til den kaloririke burgeren inneholder alkohol kun «tomme kalorier» – altså kalorier som ikke gir deg andre byggesteiner som kan komme til nytte i kroppen og cellene utover energi.
Blomster som matcher det meste av drinker med og uten alkohol
Her er noen spiselige dekorative blomster du også kan dyrke selv og som smaksmessig passer i drinker og cocktails. Strandnellik, roser, lavendel. Kløver, oxalia, ringblomst, syrin, stemor, fiol, blomkarse, hestemynte, agurkurt, tagetes, svarthyll, kornblomst er noen av dem. Du kan også spise blomster av urter men de vil sette mer smak til matrettene.