Drikke Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro> fra Melgaço helt nord i Portugal

Quinta de Soalheiro hører hjemme i Melgaço helt nord i Portugal, på grensen mot Spania. Denne underregionen i Vinho Verde er sammen med Monçao kjent for spesielt flotte viner på alvarinhodruen. På den spanske siden av grenseelven Minho ligger Galicia der den samme druen går under navnet albariño.

 

Quinta de Soalheiro var en av de første produsentene som laget vin av 100 prosent alvarinho. João Antonio Cerdeira plantet de første alvarinhostokkenen i Melgaço i 1974 og den første årgangen herfra var i 1982. Merkevaren ble hetende Soalheiro – det solrike stedet – etter vinmarken som ligger spesielt gunstig til med solforhold som gir mange soltimer.

 

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2019 dufter av grapefrukt, gule plommer og tropisk toner i retning ananas. Munnfølelsen er rund og litt fet, med god konsentrasjon og fylde. Pære, sitrus, mango og tropiske hint på smak, frisk og fin med livlig syre. Snasen sak til grillede skalldyr, grillet fisk og tapas. Jeg drakk den nylig til sushi, noe som fungerte veldig godt. 

 

Oppskrift på klippfiskgrateng med cheddarlokk >

appetitt.no/matmerk/kornmeieri

 

 

 

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2019
Varenr. 3045301 - Kr 189,90
Sukker: 5,8 g/l
Syre: 6,6 g/l

 

 

 

I GLASSET iglasset.no/

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.  

 

Bloggen iglasset.no/ har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev