Vinranker i bølgende landskap. Spisesteder med hjemmelaget mat og lokal vin. Piemonte er Italia på sitt beste.
Er du glad i mat og vin, kommer du ikke unna Piemonte. Her kan man leve drømmen om italiensk idyll med koselige landsbyer, smågater, bytorg med caféer og restauranter som serverer nydelige retter med la mama på kjøkkenet. Vinene matcher perfekt agnolotti del plin -fylt pasta og carne crudo - tartar med kalvekjøtt. Italiensk kjøkken bruker lokale råvarer tilberedt på en enkel måte og vinene smaker himmelsk til.
Det kan vi la oss inspirere av.
Røde viner gjerne laget på Barbera eller Nebbiolo. Barbera druene gir fruktig, frisk smak, god syre og passer ypperlig til italienske retter. Prøv Barbera til pasta, som lasagne, kyllingbryst, pizza og hvit fisk. Nebbiolo gir lys farge men også konsentrerte smaker med mange nyanser, som kirsebær, plomme og jordbær. På duft kan Nebbiolo ha florale noter av roser og fioler, samt lær, lakris og urter. Nebbiolo står bak verdenskjente viner som Barolo og Barbaresco og er en anerkjent drue blant vinkjennere. Står godt til mange kjøttretter og vilt. Prøv gjerne disse vinene til norske oster og julens norske spekemat.
God vin til god pris
Luigi di Grasso produserer vin fra gamle vinstokker på høytliggende vinmarker som vokser på mineralsk jordsmonn. Det gir fylde og kompleksitet til vinene.
I dag produserer Luigi di Grasso tre viner, en på Barbera og to på Nebbiolo. Vinene viser Piemonte på sitt beste med eleganse, finesse og kompleksitet. Klassisk, enkel og smakfull vinmaking. Perfekt for å nyte rødvin i høst.
Tilgjengelig Barbera
Luigi di Grasso Piemonte Barbera 2020
Fin rødblå farge. Duft av kirsebær, moreller og friske urter. Smak av mørke bær som bjørnebær og litt krydder. Middels fyldig, ren og fruktig med elegant avslutning. Fermentert i ståltanker, etterfulgt av fem måneder på eikefat. 100% Barbera.
Passer til pasta, pizza, grillete retter, kylling, svin, oksekjøtt.
Pris kr 139,90 (BU)
Elegant Nebbiolo 2020
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo 2020
Delikat rubinrød farge. Duft av røde og mørke bær, innslag av lær. Krydret aroma med mørke bær. Smaken har god fylde og friskhet, saftig frukt, runde tanniner. Elegant og fruktig ettersmak. Fermentert i ståltanker, så ligger vinen tre måneder på eikefat.
Passer til lam, storfe, småvilt, grill, fugl og faste hvite oster.
Pris kr 179,90 (BU)
Barolo for Piemonte-terroir
Luigi di Grasso Barolo DOCG, 2020
Attraktiv lys rubinrød farge som får mer mursteins-nyanser over tid. Intense aromaer av tørkede blomster, skogbunn og røde bær. Fyldig, kompleks og konsentrert smak med touch av røde bær. God syre, faste tanniner, balansert munnfølelse og lang ettersmak. To års modning i store eikekar, deretter 12 måneders flaskemodning. Egnet til lagring, opptil 10-15 år. Passer til lam, storfe, vilt, fugl og grillede retter.
Pris kr 319,90 (BU)