Nyhet
Drikke Skål på nasjonaldagen med sprudlende bobler!

Skål på nasjonaldagen med sprudlende bobler!>

Enten du foretrekker en elegant champagne, cava eller en herlig musserende vin – vi har noe som passer perfekt til anledningen. Disse boblene vil ikke bare løfte stemningen på 17. mai-feiringen, men de er også svært matvennlige og kan nytes både ved festbordet og ved buffeten.

Gjør nasjonaldagen uforglemmelig med vårt utvalg av sprudlende godsaker. Hipp hipp hurra!

André Clouet Silver Brut Nature

André Clouet Silver Brut Nature i nytt design. En flott Pinot Brut Nature i samme gjennkjennelige rike og friske stil som tidligere. Vinen gjennomgår en spontanfermentering av basevin på ståltank.

Deretter modnes den på gjær i opptil tre år før den degorsjeres, og den har ingen tilsetning av sukker (dosage 0 g/l). Den er den perfekte aperitiffen og følge til 17. mai-buffeten.

Pris kr 424,90

 

Black Chalk Wild Rosé

Musserende vin fra Black Chalk Winery i Hampshire, Sør-England. Her er det kalkholdig jordsmonn og et klima som er helt perfekt for å lage karakterfulle musserende viner. Vinen er laget på tradisjonell metode og har gjennomgått 2 års lagring på bunnfall. Den har en herlig finboblet, tett mousse, er elegant med ren frukt og har et lett preg av gjærbakst, rips og fersken. En ung vin med god fruktighet og balanse, presis mineralitet med flott sitrus-syrlighet og lang ettersmak. Det perfekte valget for årets 17. mai-bobler!

Pris kr 499,90

 

Pedregosa Cava Reserva Clos de Blancs Brut Nature

Castelo de Pedregosa ble grunnlagt i 1993 av Bartolomé Pedregosa og María del Carmen Castelo. Produsenten holder til i Sant Sadurní d’Anoia, i hjertet av appellasjonen for cava, og her har familien Pedregosa Castelo totalt 26 hektar vinmarker. Familien begynte med økologisk vindyrking i 1997, så ingen kjemisk gjødsel eller sprøytemidler brukes. På gården hvor familien også bor, er det stort mangfold av dyreliv som bidrar til et naturlig og balansert jordbruk. I dag er det de to sønnene i huset som driver vineriet. Ruben Pedregosa Castelo er vinmaker. Dette er en frisk musserende vin med slank munnfølelse med fine, små bobler. Luktaromaen er preget av eple, sitrus og blomst, innslag av urter og kjeks.

Smaken er frisk og kremet, preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler i ettersmaken. Fargen er middels dyp strågul.

Den passer til Aperitif, skalldyr og retter av fisk.

 Pris kr 159,90

 

 

Ken Forrester Stained Glass Chenin Blanc

 

Ken Forrester, kjent som Mr. Chenin i Sør-Afrika, driver bærekraftig både med tanke på miljø og samfunn. Han bruker ingen giftige sprøytemidler og kun naturlig gjødsel. Denne musserende vinen er et flott eksempel, laget på den naturlige måten og dermed helt uten tilsetningssstoffer. Druene er nøye håndplukket og gjennomgår spontanfermentering på gamle fat (ca. 24 mnd på bunnfall).

Vinen har et friskt anslag med preg av røde bær og sitrus i avslutning. Et spennende valg til feiringen!

Pris kr 299,80

 

Louis Roederer Collection 244

Roederer skiller seg fra mange av de store champagnehusene ved å eie 242 hektar med vinmark, hvorav halvparten dyrkes etter biodynamiske prinsipper. I tillegg benytter de en andel Réserve Perpetuelle, en sammensetning av basevin fra ulike årganger som fornyes hvert år. Denne vinen inneholder basevin fra 2019 (54%), blandet med Reserve perpetuelle/solera (36%) og reservevin lagret på store franske eiketønner (10%). Dette er boblene som passer til alle store feiringer!

Pris kr 609,90

Arne & Carlos Hyggebobler Crémant de Loire

Loire står i dag for Frankrikes nest største produksjon av musserende viner laget på den tradisjonelle metoden, og Crémant de Loire vokster raskt i popularitet. Dette er en tørr vin, frisk og lettdrikkelig, med smak av solmodne gule epler, hint av kjeks, nøtter og sitrus, kombinert med elegante og delikate bobbler. En hyggelig nyhet til store og små hverdagsøyeblikk!

Pris kr 179,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev