Drikke Komplimentere, ikke dominere

Komplimentere, ikke dominere>

En god rødvin skal ikke overkjøre eller dominere smakene i måltidet, men tillegge retten en ekstra dybde og dimensjon. Fordi lammekjøtt byr på mye smak, må også rødvinen tilfredsstille smaksløkene.

 

Syreinnhold og tanniner, også kjent som garvestoffer, bør være markante for å håndtere smak og fett, og vinen bør ha fruktige undertoner i møtet med hvitløk og rosmarin.

 

Å plukke ut den riktige rødvinen kan dermed være en bragd i seg selv. Derfor skal vi gjøre vårt beste for å guide deg i riktig retning.

 

I Frankrikes mest historiske appellasjon, Châteauneuf-du-Pape, finner vi gården Les Cailloux. Her holder familien Brunel til, produsent av flerfoldige viner perfekt til lam. Vin fra Rhône-dalen er kjent for å tilby en sjenerøs munnfølelse og markante, men myke tanniner som gjør vinen fruktig og lettdrikkelig.

 

Både Les Rives d'Alcion og Brunel Côtes Du Rhône er dype, komplekse og fruktige viner med aroma av mørke bær, urter og krydder. De er faste, fyldige og komplekse med en god konsentrasjon og lengde, og dermed ypperlig i kombinasjon med lam.

 

Også Brunel Cuvee Sommerlounge er en fin make til lammelåret.

Denne unge og fruktige vinen har en sval aroma preget av mørke bær, plomme, litt kjøtt og pepper som komplimenterer smakene i lammekjøttet.

 

Om en modnere vin er det som lokker er en klassisk Châteauneuf-du-Pape riktig valg. Domaine Les Cailloux er laget av gamle vinstokker og modne druer som har blitt høstet så sent som mulig for et fyldig og intenst resultat.

 

Den har en kompleks aroma av mørke bær, aromatiske urter, lakris og krydder, som sammen med lammelår blir en uslåelig kombinasjon.

 

Vær oppmerksom på at rødvin ikke alltid er det riktige valget til lam. Til lammelår passer det ypperlig, men matretter som fårikål, lammefrikassé eller pinnekjøtt vil passe bedre i kompani med en frisk hvitvin eller rosévin.

        

Tilbehøret til kjøttet har også noe å si for valg av drikke. Om du ønsker å servere ferske grønnsaker til lammelåret i stedet for ovnsbakte vil det heller ikke her være passende med rødvin. Vinen du serverer skal være med å løfte helhetsinntrykket.

Pass derfor på at alle komponentene i middagen harmonerer.

 

Brunel Châteuneuf-du-Pape Les Cailloux

Kr 359,90,-.

 

Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2018

Kr 169,90,-.

 

 

 Les Rives d `Alcion

 Kr 399,-.

 
 

Signature Series Brunel Côtes du Rhône

kr 469.90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev