Nyhet
Drikke CASILLERO DEL DIABLO

CASILLERO DEL DIABLO > OFFISIELL SAMARBEIDSPARTNER TIL MANCHESTER UNITED SIDEN 2010

Sagnet om Casillero del Diablo-vinene begynte for mer enn 100 år siden, da Don Melchor de Concha y Toro, grunnleggeren av vingården Concha y Toro, lagret sine verdifulle viner i sin personlige kjeller beskyttet bak en smijernsport. Men ettersom tiden gikk la han merke til at flasker merkelig nok forsvant. Det virket som om hans hemmelige kjeller ikke lenger var så hemmelig, og at innbyggerne i byen hadde hørt om hans utsøkte viner og ikke kunne motstå å smake de selv.

 

For å holde fremmede borte, i en tid med mye overtro, spredte han ryktet om at Djevelen bodde i kjelleren hans. Derav navnet: Casillero del Diablo – Djevelens Kjeller!

Casillero del Diablo er en av de viktigste vinmerkene i Concha y Toros portefølje med sin tradisjon og historie. For disse prisbelønte vinene viner som har nådd millioner av forbrukere over hele verden finnes det et omfattende utvalg av druetyper og stiler som gir utmerket valuta for pengene. 

 

 

Siden 2010 har Casillero del Diablo vært en stolt samarbeidspartner for Manchester United. Det er mange likheter mellom Casillero del Diablo og Manchester United, kanskje mer kjent som The Red Devils? De har begge lange tradisjoner, er legendariske, besluttsomme og deler lidenskapen for perfeksjonisme, i tillegg er de begge verdensstjerner.

 

Casillero del Diablo serveres alltid i VIP-suitene på Old Trafford, og derfor var det også gledelig å få servert Casillero Del Diablo-viner i VIP-avdelingen på lørdagens vennskapskamp mellom Manchester United og Atletico Madrid på Ullevaal Stadion. Kampen gikk av stabelen 30. juli og vi fikk se bl. annet Bruno Fernandes og David de Gea fra Manchester United i aksjon mot João Félix og Antoine Griezmann fra Atletico Madrid.

 

 

 

Casillero del Diablo-serien består av mer enn 10 ulike viner som leverer forskjellige opplevelser hver for seg, og på denne lørdagen på Ullevaals VIP-område fikk vi servert følgende viner:

 

Casillero del Daiblo Chardonnay

Casillero del Diablo Pinot Noir

Casillero del diablo Carmenere

Diablo Dark Red

Og ikke minst 2017-årgangen fra legenden som startet det hele; nemlig Don Melchor.

 

Casillero del diablo Carmenere 2021

 Denne vinen er laget av Chiles egen signaturdrue. Særegen og smaksrik. Pent krydderpreg og god fylde. Druene vokser i jordsmonn med mye stein og grus og med mye sol for optimal modning og temperaturkontrollert gjæring hovedsakelige i sementfat, men også litt på ståltanker. Noe kontakt med eik.Vinen dufter av skogsbær, modne moreller og sedertre. Den har krydderpreget smak med rik frukt og god fylde og medium syre og sukker. Den passer til grillet kjøtt, tex-mex og pulled pork. Spennende sammen med klassiske retter av lam og småvilt.

Pris kr 116,90 kr

 

Casillero del Diablo Chardonnay 2021

Dette er en frisk, aromatisk og tørr Chardonnay-vin fra kjøligere kystnære områder i Chile. Druene vokser i kjøligere kystnære områder og temperaturkontrollert gjæring på ståltanker. Vinen har ligget på bunnfall i 8 måneder og er ikke fatlagret. Den har en aromatisk duft av sitrus, gult eple og ananas. Den har en mild smak av gule plommer, sitrus og grapefrukt med frisk syre, lite sukker og god lengde.

Vinen passer ypperlig til fisk og skalldyr, gjerne blåskjell og grillet fisk. Prøv den til kyllingretter og gule faste oster. Nydelig som aperitif.

Pris kr 116,90 kr

 

 

Casillero del Diablo Pinot Noir 2021

Delikat og slank vin med preg av kjølige, røde bær, samt et lett krydderpreg. Den har frisk syre og en tørr stil. Druene vokser i kjøligere kystnære områder. 20% av vinen er fatlagret med bunnfallet i 8 måneder, resten av vinen har vært på ståltanker. Aromatisk på nese, med frisk og innbydende duft av moreller og bringebær. Lett og delikat smak av jordbær og bringebær, med hint av lakris. Slank og syredreven i munnen. Tørr stil. Den passer til grillet tunfisk og torsk. Lyst kjøtt som kalv og svin, gjerne sammen med sopp. Spennende sammen med asiatisk mat, både thai og indisk.

Pris kr 116,90

 

Diablo Dark Red 2020

Denne vinen fra Casillero del Diablo-serien har fokus på rund sødme fra godt modne druer og en spennende blanding av to smaksrike og karakteristiske druer, Syrah og Malbec. Moderat lagring på eikefat. Druer fra Maule Valley, Middelhavsklima med tørr sesong. Lagret på amerikanske (75%) og franske (25%) eikefat i 7 måneder, hvorav 15% var på ny eik. Intens duft av mørke frukter og bær med toner av mokkabønner og vanilje. Generøs og fyldig stil med sødmefull avslutning. Passer godt til rødt kjøtt, gjerne grillet og krydrede retter. Prøv den gjerne med mørk sjokolade.

Pris kr 129,90 kr

 

 

Don Melchor 2017

Don Melchor Vineyard ligger 650 m.o.h. ved foten av Andesfjellene på nordsiden av Maipo-elven. Magert jordsmonn, kjølig innflytelse fra fjellene og lang modningsperiode gir meget aromatiske og konsentrerte druer. Don Melchor er en årgangsvin med klassisk Bordeaux-stil og godt lagringspotensial. Vinen er laget av håndplukkede druer og lagret 15 måneder på franske eikefat, 67% i nye og 33% i fat brukt en gang. Den har en intens og aromatisk duft av solbær, kirsebær, mørk sjokolade, tobakk, stall og fat. Konsentrert smak av mørke bær, vanilje og krydder. Tydelige tanniner og pen syre. Vinen er elegant med fast ettersmak og god lengde. Den passer godt til vilt, indrefilet av okse og lam- gjerne med rødvinssaus, sopp og rosmarin. Anbefales også til helstekt reinsdyrfilet.

Pris kr 999,90

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev