Nyhet
Drikke PREMIUM SPANSK MUSSERENDE VINPRODUSENT JUVÉ & CAMPS OG ELBULLIFOUNDATION

PREMIUM SPANSK MUSSERENDE VINPRODUSENT JUVÉ & CAMPS OG ELBULLIFOUNDATION > FEIRER SIN NYE BOK I OSLO

Fra venstre: Ferran Centelles, Meritxell Juvé, Ferran Adrià

 

Meritxell Juvé, administrerende direktør og fjerde generasjon i vinhuset Juvé & Camps, sammen med Ferran Adrià, grunnlegger av elBullifoundation, og hans tidligere sommelier Ferran Centelles, var vertskap for verdenspremieren og lanseringen av Wine Sapiens bind V og VI i engelsk oversettelse i Oslo mandag 29.september.

 

Den spanske produsenten av 100 % økologisk musserende vin, Juvé & Camps, er stolt av å støtte den engelske oversettelsen av Wine Sapiens, det banebrytende vinleksikonet utviklet av elBullifoundation.

Dette banebrytende prosjektet er verdens eneste vinleksikon og resultatet av mer enn åtte års forskning og utvikling, som del av det visjonære Bullipedia-initiativet. Med en felles innovativ drivkraft markerer Juvé & Camps og elBullifoundation denne milepælen sammen: lanseringen av bind 1–6 på engelsk, med bind 7 og 8 planlagt i løpet av de kommende årene.

 

 

Juvé & Camps er en tradisjonsrik og innovativ vinprodusent som har vært dedikert til vindyrking siden 1796 i Penedès-regionen (nordøst i Spania, 45 km sør for Barcelona). Med en unik arv på 252 hektar vinmarker, noen av de beste eiendommene i området, og en produksjon som utelukkende baseres på egne druer, har vingården lenge redefinert kunsten å lage langlagret musserende vin.

 

I dag fortsetter de å utvikle nye metoder innen produksjon, samtidig som de holder fast ved erfaringene og kunnskapen som er bygget opp gjennom årene. Under ledelse av Meritxell Juvé, familiens fjerde generasjon, er Juvé & Camps nå inne i en innovativ prosess der tradisjonelle vinmetoder forenes med nyskaping for å produsere langlagrede musserende viner som setter spor.

 

 

I forbindelse med lanseringen av bind V og VI arrangerte Juvé & Camps flere arrangementer for kokker, sommelierer, medier og bransjefolk i Norge på Restaurant Ambassaden i Oslo.

Over to dager presenterte Meritxell Juvé, Ferran Adrià og Ferran Centelles Wine Sapiens- prosjektet, ledsaget av smakinger av Juvé & Camps’ musserende viner. Ni viner ble smakt, inkludert den banebrytende og ikoniske Brut Nature Reserva de la Familia Gran Reserva, lansert for første gang i 1976, samt utvalgte eldre årganger av andre viner.

 

 

Initiativet til den engelske oversettelsen bygger på Juvé & Camps’ engasjement for å fremme gastronomi og sommelierfaget, samt formidlingen av vinkultur. Målet er at oversettelsen skal bidra positivt til sommelierer og mat- og vinentusiaster over hele verden.

 

 

Meritxell Juvé, administrerende direktør og fjerde generasjon i Juvé & Camps, sier:

«I over 100 år har vi holdt fast ved vår lidenskap for å skape innovative og pålitelige musserende viner av ypperste kvalitet. I vårt vinhus jobber vi med samme engasjement hver dag, og følger strenge protokoller og kvalitetskontroller for å lage 100 % økologiske musserende viner med både karakter og eleganse. Vinene våre passer perfekt til alt fra lokale retter til internasjonal cuisine.»

 

Ferran Adrià, grunnlegger av elBullifoundation, kommenterer:

“Sammen med Juvé & Camps, en høyt ettertraktet og respektert global merkevare, deler vi verdier som innovasjon og jakten på den aller beste kvalitet. Jeg er veldig stolt av vårt samarbeid om å oversette Sapiens del Vino til engelsk, en nøkkelaktivitet i vår innsats for å tilgjengeliggjøre denne kunnskapen om vin til alle verdens hjørner.”

 

Ferran Centelles, vindirektør i elBullifoundation, uttalte:

«Juvé & Camps er målestokken for spansk musserende vin, men samarbeidet vårt går langt utover den engelske oversettelsen; vingården er en kilde til kunnskap, innovasjon og visjon. Vi har lært av dem, og deres innsikt har hjulpet oss med å utvikle Sapiens del Vino.»

 

Wine Sapiens kan kjøpes på elBullifoundation’s official website. Om bind V

Det femte bindet av Wine Sapiens fokuserer på vinsmaking og samler kunnskapen som trengs for å gjennomføre en grundig vurdering av vin: organisering, nødvendige ressurser, smaks-kategorier, verktøy, med mer.

Bidragene til dette bindet kommer fra ni av verdens mest anerkjente vinsmakere, inkludert Sarah Jane Evans MW, Tim Atkin MW, José Peñín og Luca Maroni. Boken anvender Sapiens-forskningsmetoden og begynner med å definere hva smak er fra et leksikalsk og semantisk perspektiv.

 

I tillegg søker Sapiens-metoden å plassere objekter og forskningsområder innenfor denne sfæren for å utforske de livsområdene der smaking har størst innvirkning. Spørsmål som stilles inkluderer: Er smaking en nødvendig aktivitet? Og hvem har nytte av smaking?

Klassifiseringer er et annet sentralt element i Sapiens-metoden, fordi de gir bedre forståelse av ethvert studieobjekt. Boken presenterer 11 ulike klassifiseringer som dekker hele 74 kriterier.

 

Om bind VI

Bind VI av Wine Sapiens har som mål å tenke nytt og utdype vår kunnskap om den organoleptiske analysen av vin. Vi undersøker sansenes anatomi og den fysiologiske funksjonen av persepsjon, samtidig som Sapiens-metodikken brukes til å utvikle en smakemetode gjennom visuelle, nasale og orale faser, med et avsluttende kapittel som oppsummerer innsiktene.

 

Dette er et arbeid som fokuserer på sansenes funksjon – hørsel, syn, lukt, smak, kroppens motoriske system og det komplekse somatosensoriske systemet – og som veileder hvordan de brukes under teknisk vinsmaking.

Ni av verdens ledende vinsmakere følger oss gjennom dette bindet, på samme måte som i bind V. Luis Gutiérrez, James Tidwell MS, Julia Harding MW og Thomas Matthews, med flere, bidrar med sin omfattende erfaring.

 

Boken beskriver sansenes anatomi og fysiologi på en informativ og lettfattelig måte. Vi går også i dybden på kroppens funksjoner via fordøyelsessystemet, sirkulasjonssystemet, det nevroendokrine systemet og nervesystemet. I tillegg fokuseres det på verdier, ferdigheter og holdninger som enhver god vinsmaker bør ha.

 

Om elBullifoundation

elBullifoundation er en privat, familieeid stiftelse etablert av Ferran Adrià og Juli Soler. Den ble grunnlagt 7. februar 2013, som en videreføring av elBulli- restaurantens behov for transformasjon. Med en visjon for fremtiden bygger stiftelsen på å bevare arven og ånden fra elBulli, med tre hovedoppdrag:

Bevare elBulli-arven: Som sted, dokumentasjonssamling og kunnskapskilde som endret restaurantbransjens paradigme verden over.

Dele erfaring innen ledelse og innovasjon: To avgjørende aspekter for suksess og varighet/langsiktighet i ethvert entreprenørprosjekt, og for å fremme innovasjon.

Generere kvalitetsinnhold for restaurantbransjen: Tilby utdanning og verktøy for selvstudium som bidrar til å forankre gastronomi som et akademisk fag.

 

Om Bullipedia

Bullipedia har som ambisjon å bli gastronomiens og restaurantbransjens leksikon. Den skal bidra til utdanningen av fremtidens fagfolk, men også være et viktig verktøy for selvstudium.

Prosjektet er resultatet av mer enn åtte års tverrfaglig og helhetlig forskning. Hovedmålet er å produsere, samle og organisere innhold relatert til restaurantbransjen i en samling på mer enn 50 bind – over tretti av dem i encyklopedisk format på rundt 500 sider hver.

 

Med Bullipedia forplikter elBullifoundation seg til å publisere resultatene og gjøre dem tilgjengelige for offentligheten. Noen bind har et spesialisert fokus, mens andre har mer tverrfaglig fokus for mer helhetlig forståelse av et tema. Alle prosjekter utvikles etter Sapiens-metoden, med mål om å dele anvendt kunnskap innenfor ledelse og innovasjon.

 

Sapiens er først og fremst en analytisk tilnærming. Den bygger på prinsippet om at man må ha en grundig forståelse av et emne før man handler. Sapiens er derfor et uttrykk for en helhetlig og tverrfaglig tilnærming, i en tid der kortsiktig spesialisering ofte dominerer tankegangen. Grunntanken – at alt henger sammen – er enkel, men teorien er kompleks.

 

Om Wine Sapiens

Wine Sapiens er verdens eneste vinleksikon, utviklet over mer enn åtte års forskning og arbeid som del av Bullipedia-prosjektet, ledet av elBullifoundation. Helt fra starten har Juvé & Camps støttet arbeidet til Ferran Adrià og Ferran Centelles for å utvikle det mest omfattende kompendiet av vinkunnskap til dags dato, og nå også oversette det til engelsk.

 

Verket er skrevet av et tverrfaglig team bestående av ønologer, forskere, humanister, journalister, kunstnere og sommelierer. Hele veien har arbeidet fulgt Sapiens- metoden, utviklet av elBullifoundation.

En sentral del av metoden er bruken av kuratorer som kvalitetssikrer innholdet – anerkjente navn innen vinverdenen som Pedro Ballesteros MW og Dr. Antonio Tomás Palacios. I tillegg har mange legender innen faget delt sin kunnskap og erfaring, deriblant Tim Atkin MW, Thomas Matthews, Andy Meyers MS, Enrico Bernardo, Sarah Jane Evans MW og James Tidwell MS, for å nevne noen.

 

Om Juvé & Camps

Juvé & Camps ble grunnlagt i 1796 som vinprodusent i Penedès-regionen i Spania, og har produsert musserende vin siden 1921. Vinhuset kombinerer tradisjon og nyskaping, og har redefinert spansk musserende vin samtidig som de bevarer kunnskapen fra over hundre års erfaring.

 

I dag ledes vinhuset av fjerde generasjon, Meritxell Juvé, og produserer utelukkende 100 % økologiske musserende viner. Juvé & Camps arbeider med minimal miljøpåvirkning, bevarer biodiversiteten i vinmarkene og driver omfattende forskning for å styrke forbindelsen mellom vinene og terroiret.

 

Som en helhetlig produsent er Juvé & Camps ledende innen langtidslagret musserende vin, og har i over 30 år vært dedikert til Brut Nature-stilen i størsteparten av sine viner. Med et mål om å skape viner som feirer livet, menneskene og gleden ved å dele, lager Juvé & Camps alt fra reserva-vinene i Essential-serien, til sin ikoniske Gran Reserva – Reserva de la Familia, den nye Milesimé Gran Reserva-serien fra enkeltparseller, og sine mest prestisjefylte enkeltvinmarks-cuvéer som Gran Juvé & Camps, Juvé & Camps La Capella og Juvé & Camps La Siberia.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev