FOTO June Grodatter Tryggvason
KOKK Erik Strøm-Larsen og Hans Ingi Tryggvasson
Juni 2020
Vi spiser nesten 40 000 tonn pølser i året – mer enn 7 kilo hver. Det kan trygt sies at vi er en pølsenasjon.
Samtidig er favorittølet vårt pils. Så hva er vel ikke mer naturlig enn å kombinere de to?
Pølser og pils går nemlig svært godt sammen, ifølge Hans Ingi Tryggvasson. Han er daglig leder på Ringnes Brygghus og ekspert på det å kombinere øl og mat.
BALANSERER SMAKEN
De aller fleste typer pølser inneholder en del salt, og for at de skal bli gode og saftige må de også ha en del fett i seg. Pilsen har akkurat de egenskapene og smaksprofilen som skal til for å balansere pølsemåltidet.
Den er forfriskende og har en del bitterhet, og dessuten hjelper kullsyre i pilsen med å rense ganen og gjøre deg klar til en ny pølsebit, forklarer Tryggvason.
MANGE TYPER PILS
Pils er pils, vil mange kanskje si, men Hans Ingi Tryggvasson påpeker at det er mange forskjellige typer pils å velge mellom – både når det gjelder bitterhet, aroma og alkoholinnhold.
Han anbefaler å prøve en litt sterkere pilsner som Ringnes Extra Gold (6,3%) til en lammepølse. Høyre alkoholinnhold betyr større og litt dypere smak, som står seg veldig godt sammen med det rike lammekjøttet.
Hans Ingi Tryggvasons 5 pølser & pils tips og alle pølser og tilbehør fås kjøpt hos Strøm-Larsen
1.
Ringnes Extra Gold Pilsner & lammepølse med hvitløk og rødløksmarmelade som tilbehør
2.
Ringnes Glutenfri Lite Fatøl & debreziner-pølse med chili, hvitløk og ingefær og farmhouse red relish som tilbehør.
3.
Ringnes Skjærgårdspils & Jalapeñopølser og spicycor- relish som tilbehør.
4.
Ringnes Pilsner & Over Oslo Pølse med koriander og ramsløk og farmhouse green relish som tilbehør
5.
Ringnes Glutenfri Lite Pilsner & franske hvitløkspølser og dijon sennep
MER ENN 30 ULIKE PØLSER
Vi har etterhvert blitt ganske eventyrlystne når det kommer til hvilke typer pølser vi kjøper.
En av landets eldste og mest anerkjente pølsemakere, Strøm-Larsen i Oslo, kan til enhver tid by på mer enn 30 ulike ferske og kokte pølser.
Erik Strøm-Larsen er fjerde generasjon pølsemaker og lager pølsene som selges fra kjøttforretningen som ble grunnlagt i hovedstaden i 1904.
UTVIDER SMAKSHORISONTEN
For 20 år siden gikk det stort sett i knakkpølser, men nå er svært mange på jakt etter ferske pølser med ekstra spennende smakstilsetninger.
Strøm-Larsen tror det er mange som har latt seg inspirere til å prøve nye pølsetyper etter å ha vært på reise rundt om i Europa.
Selv er han veldig glad i lyse pilsnerøl i kombinasjon med litt spicy pølser, som sine egne jalapeñopølser.