Drikke Peat & Love with Arbeg Grooves

Peat & Love with Arbeg Grooves> en feiring av 60-tallet og hippietiden.

Det mest GROOVY som har skjedd siden 1969 kommer fra den lille landsbyen Ardbeg på den skotske øya Islay. Årets limited edition er en feiring av 60-tallet og hippietiden.

 

Kombinasjonen av maltet bygg, rent vann fra egen vannkilde, og enorm dedikasjon og lidenskap har resultert i en spennende og intens whisky.

 

Til sin limited edition 2018 har Ardbeg eksperimentert med en uvanlig type eikefat. I motsetning til de fleste andre whiskyer som blir lagret i gamle bourboneikefat, har Arbeg Grooves blitt lagret i dobbeltbrente eikefat som det har ligget vin på. Resultatet en mer røkt, intens og groovy opplevelse.

 

Intens luktaroma av røkt kanel og paprika, lær, furu, et hint av bål og sjøsprøyt. Små hint av lavendel, hvit pepper og friske blomster mikset med koriander og mint.

Kraftig salt munnfølelse med toffee, vaniljepopcorn, saltede frukter med snev av røkt kjøtt, tang, røkte epler og pærer. Laget av maltet bygg.

kr 1250,30 (70cl)

 

 

Peated Whiskey Sour

4 cl Ardbeg An Oa

4 cl sitron

2 cl sukker

2 dasher angostura

1,5 cl eggehvite

 

Reverse dry shakes, dobbelstraines og servers i nedkjølt coupette glass.  Avkjøl et coupette glass. Samle alle ingrediensene i en shaker.

Shake over is. Hell ut isen av shakeren og shake på ny. Dobbelstrain over i coupetteglass.

 

 

Ardbeg Summer

4cl Ardbeg An Oa

3 cl lime

6 cl ferskpresset appelsinjuice

1cl grenadine

1,5 cl sukker

 

Shakes med is, servers i rocksglass med appelsinzest og physalis. Zest en appelsin og gjør klar physalis. Samle alle ingrediensene i en shaker. Shake over is. Hell over i rocksglass, over is. Zest appelsinskallet og dropp i glasset. Pynt med physalis. 

 

 

Islay Tea Punch

3-4 cl Ardbeg 10yr

2,5 cl sitron

2 cl agave sirup

6 cl hjemmebrygget sort iste

2 dasher orange bitters

Topp med soda ved behov

 

Rør over is i highballglass og server med appelsinzest. Samle alle ingrediensene i et highballglass. Fyll glasset med is og rør.

Topp med soda hvis ønskelig. Zest appelsinskall og dropp i glasset.

 

 

Musky Old Fashioned 

Old Scottish Fashioned inspirert av Rob Radovic med en twist

4 cl Ardbeg 10yr

Barskje muskat sirup

2 dasher Chocolate Bitters

 

Røres i røreglass og serveres i rocksglass over is med grapefruitzest. Zest grapefruit. Avkjøl røreglass. Samle alle ingredienser i røregasset. Tilsett is. Rør til drinken er avkjølt. Hell over i rocksglass og tilsett fersk is. Zest grapefruitskallet og dropp i glasset.

 

Hjemmebrygget iste

400 g kokende vann

600 g isbiter

35 g sort te

Sukker etter smak

 

Kok opp 400g vann. La teen trekke i 4 minutter Rør inn ønsket mengde sukker Hell teen over 600g isbiter Rør til isbitene er helt oppløste

 

Muskat sirup

1 kg sukker

0,5 l vann

1 muskatnøtt

 

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst Tilsett revet muskatnøtt og avkjøl. La stå noen dager. Sil før bruk

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev