Nyhet
Drikke Palmesøndag var akevittens dag!

Palmesøndag var akevittens dag!>

Bilde over Ren fjellbekk 

 

 Stjernebartender Per Magnus Haig har satt sammen et utvalg drinker til påskekosen. Søndag 13. april, selveste Palmesøndag, er også akevittens dag. På denne dagen i 1531 fikk den katolske erkebiskopen i Norge, Olav Engelbregtsson levert en flaske akevitt til Steinvikholmen slott i Trondheimsfjorden. Det marker begynnelsen på det som er blitt det norske nasjonalbrennevinet. I dag lages de beste cocktails med akevitt. Noen av dem er enkle å lage – men smaker utrolig godt.

 

Ren Fjellbekk

4 cl Hellstrøm Aquavit

2 cl Sitronlemonade

Sprite

Drinken bygges i ett vakkert glass fylt med isbiter, med akevitt først, dernest lemonade og toppes med Sprite.

 

Garner med noe vakkert.

 

Påskesol

4 cl Arvesølvet

Friskpresset appelsinjuice

 

Fyll ett vakkert glass med isbiter, tilsett Arvesølv og appelsinjuicen og garner med noe vakkert.

 

Kveldskos

4 cl Arvesølvet Helt Klar

8 cl Tranebærjuice

Ginger ale

 

Drinken bygges i ett vakkert glass med isbiter, først akevitt, dernest juice og toppes med Gingerale.

 

Akevitt Mule

4 cl Arvesølvet

Fentiman Ginger ale

Lime

 

Drinken bygges i ett glass fylt med isbiter, tilsett akevitt og dernest ginger ale. Skvis inn 2 limebåter og legg dem i drinken, rør om og garner med lime på toppen.

 

Snøfrisk

4 cl Arvesølvet Helt Klar

Fanta Lemon

Pynt med sitron eller lime

 

Som vanlig: fyll glasset med is.

 

 

– Akevitten er som skapt for deilige cocktails. Enten den er fatlagret eller er en klar akevitt. Her er det krydder og urter som allerede gir drinken dybde og karakter. Så enkelt, så godt, sier Per Magnus Haig. Han driver i dag Kvisle Herregård på Flisa, men har jobbet mange år i inn-og utland, Han har også utgitt boken «En bartenders bekjennelser».

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev