Drikke Opland Edel Costasera ble kåret til beste akevitt på Norsk akevittfestival på Gjøvik

Opland Edel Costasera ble kåret til beste akevitt på Norsk akevittfestival på Gjøvik>

Under Norsk akevittfestival på Gjøvik i helgen ble Opland Edel Costasera, modnet på Amaronefat, kåret til den gjeve prisen «Beste festivalakevitt».

 

– Det var utrolig stas at Opland Edel Costasera vant denne gjeve utmerkelsen på Norsk akevittfestival på Gjøvik, en av Norges viktigste møteplasser for akevittentusiaster. Med Opland Edel Costasera har vi kombinert noe av det beste fra Norge med noe av det beste fra Italia – norsk akevitt modnet på fat av Amarone-vin, forteller Holger Gramstad, Norgessjef for brennevin i Anora, som også mottok prisen på scenen lørdag ettermiddag.

 

Opland-akevitt har vunnet en rekke priser i internasjonale konkurranser, og har siden 1872 vært en inspirasjonskilde for utviklingen av akevittkategorien.

 

– Dette er en ekstraordinær akevitt med en elegant avrundet krydderprofil med vanilje, mørk sjokolade, ristede mandler og mørkerøde bær fra Amaronefatet. Prøv Opland Edel Costasera til ost, dessert eller som en nydelig avec alene eller til kaffen, avslutter Atle Minothi, akevittambassadør i Anora.

 

Publikumsfavoritt

Det var festivalpublikummet selv som stemte frem Opland Edel Costasera som vinner. Gjennom QR-koder som hang på plakater på festivalen, kunne alle besøkende som ønsket det, anonymt stemme frem sin favoritt. Den eksklusive akevitten er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Opland Edel Costasera

I 2018 mottok vi fat av fransk eik fra Masi, tidligere brukt til deres kjente Amarone Costasera. Når man hører om italiensk rødvin av delvis tørkede druer lagret på subtil fransk eik, kan man forestille seg mørk sjokolade, rød frukt, plommer og rosiner med hint av marsipan. Det er akkurat dette som skinner gjennom i Opland Edel Costasera. Denne akevitten har nemlig modnet fem år på sherryfat, etterfulgt av en avslutning på fatene fra Masi. Dette har avrundet den unike krydderprofilen på en elegant måte og åpnet opp for rike fataromer som vanilje, mørk sjokolade, ristede mandler og mørke røde bær.

Et nydelig møte mellom norsk akevitt og noe av det beste vinregionen Veneto har å tilby.

Denne akevitten smaker av bærpreget frukt, vanilje, mørk sjokolade og mandler. Milde kryddernoter av karve, lakris og sitrus.

Den passer i et tulipanformet stettglass til ost eller dessert. Kan også nytes alene eller til kaffe.

Pris kr 649

 

En tradisjonsskaper modnet til perfeksjon

Opland er en ekstraordinær norsk akevitt. Basert på omhyggelig håndverk og en mer enn 150 år gammel oppskrift skaper vi en akevitt som bygger på solide norske tradisjoner, og som omfavnes av stadig nye generasjoner. Opland har vunnet en rekke priser

i internasjonale konkurranser og har gjennom hele sin historie vært en inspirasjonskilde for utviklingen av den norske akevitten

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev