Drikke Nye flotte årganger fra Petra Unger, Østerrike

Nye flotte årganger fra Petra Unger, Østerrike >

 

 

 

Unger Gottchelle Kremstal Reserve Grüner Veltliner 2019

Gottschelle navnet kommer fra et gammelt uttrykk som betyr «bra jord», og vinmarken ligger fint plassert på et høyt platå rett under Göttweig fjellet syd for Danube elven. 

 

Der er sandholdig jord med loess og grus med konglomerater fra istiden.

Fullmodne og friske druer ble høstet for hånd oktober 2019, renset og knust før 4 timers maserasjon og forsiktig presset og stabilisert over natten.

 

Druene spontan-fermenteres ved 18 til 21grader i 15 dager. Videre separarert fra bunnfall og lagt på ny tank med fint bunnfall frem til mai. Deretter filtrert gjennom kiselgur og tappet i juni 20.

 

Vinen er ren, gul i fargen med grønt skjær med fruktig og delikat nese. Den har intense fruktaromaer av gult eple, saftig pære, mandariner og litchi.

Denne vinen er kompleks og rik, godt balansert og med en lang avslutning.

 

Server den gjerne til sterkere asiatisk mat, grillet kylling, pasta med sopp, grillet og stekt fisk, grønnsaker, lam, sjømat og laks.

Server ved 11 til 13 grader i Chardonnay glass

Pris  209,90

 

 

 

Unger Gaisberg Kremstal Reserve Riesling 2019

Dette er en syd-vest vendt vinmark på toppen av Gaisberg i Krems-Stein fint eksponert ved nordsiden av Danube elven. Vinstokkene fra 1966 og ligger i bratte steinterrasser.

Jordsmonnet er ekstremt magert med store krystalliserte steiner og schiste-jord.

 

Druene plukkes  i slutten av oktober, da er de perfekt modne. Rensing og knusing av druer blir etterfulgt av 4 timers maserasjon før forsiktig pressing og spontanfermentering ved 18 til 21 grader i 15 dager.

Videre separasjon av bunnfallet og lagt på ny ståltank hvor vinen har ligget på fint bunnfall frem til juli før filtrering og tapping.

 

Vinen er skinnende mørk gul i fargen. Den har intens nese av hvite fersken, modne aprikoser og sitrus.

Den har smak av moden steinfrukt på smak  som leskende gul eksotisk frukt, sitron og har  fin mineralitet og er kompleks og tett. Flott modningspotensiale til 2039.

 

Denne vinen passer til sjømat, kamskjell, pasta med ferske tomater, asiatisk kjøkken, krydret mat, harde hvite oster, Camembert, Brie og hvit geitost.

Pris  224,00

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev