Nyhet
Drikke Nyheter fra Atlungstad Brenneri!!

Nyheter fra Atlungstad Brenneri!!>

 Norske akevitters venner 25 års jubileumsaquavit

Norske Akevitters Venner holder tradisjonene i norsk mat- og drikkekultur levende, og det har de gjort i 25 år! Det markeres med denne jubileumsakevitten – en blanding av flere edle sorter, samt akevitt fra Norske Akevitters Venner eget fat fra stiftelsen i 1999. Dette er en kompleks akevitt men likevel mild i smak, og med ekstra lang ettersmak. Lukten har en  aroma av sherry og fat, toner av karve, sitrus og vanilje. Smaken har en  rik og rund smak av karve, anis og sitrus med tydelig fatpreg. Fargen er dyp gyllen.

Pris kr 50 cl  kr 449,90

Rått og Røti Aquavit

Rått & Røti akevitt er et eksempel på vårt ønske om å hedre arven og tradisjonen med å skape noe unikt. Navnet er inspirert av det lokale uttrykket fra Hedemarken og betyr "en blanding av alt". Det representerer vår tilnærming til å bruke restene fra våre akevitt produksjoner som er laget i løpet av året. Dette for å skape noe nytt og spennende. Med overskuddet av opptil 50 forskjellige akevitter gir det Rått & Røti akevitten  en kompleks smaksopplevelse og som vil variere fra år til år.

Denne tradisjonen med å gjenbruke rester fra produksjonen har dype røtter. I 1922 hadde Vinmonopolet tatt over mesteparten av alt brennevinssalg og hadde monopol på produksjon av norsk akevitt. Da satt de igjen med mange akevittmerker fra tidligere produsenter som de ikke skulle fortsette å lage. Det var naturlig å slå noen av disse sammen. Vi er stolte av å føre denne gamle tradisjonen videre og inviterer deg til å oppleve en smak av historie og håndverk med vår Rått & Røti akevitt. 

Akevitten har aroma av krydder og fat med sherrypreg  og fargen er mørk gyllen.

Pris kr 499,90

Vestfold Aquavit

Norske Akevitters Venner Vestfold er en kulturorganisasjon som skal utvikle kunnskapen om de norske akevittene, skape synergi mellom norsk mat og akevitt. Organisasjonen ble stiftet 27 November 2003, og for å feire 20 års-jubileet har det nå blitt utviklet en egen akevitt for Vestfold. Produktet er en klassisk norsk akevitt med fint krydderpreg og sødmefull ettersmak, og med et innslag av bøkenøtter fra bøkeskogen i Larvik. Etiketten er tegnet av Tjøllingkunstneren Åke Berg. Den har sitt motiv fra glade sommerdager i Vestfold-skjærgården. Smaken har innslag av karve og fennikel og bøkenøtter. Den har lang ettersmak med sherrytoner. Fargen er gyllen.

Pris kr 399,90

 

Faun Urtedram

Faun ble først lansert tidlig på 2000-tallet, men forsvant fra hyllene i 2011. Ettersom det har vært stor etterspørsel etter dette unike produktet med sin særegne smak, har vi besluttet å relansere det med den originale oppskriften. Faun er basert på norske råvarer som pors, einerbær og maltmaserat, og vi er stolte av å kunne tilby det på nytt. Faun kan både nytes alene eller med god mat.

Navnet "Faun" har sitt opphav i romersk mytologi. Fauner er vanligvis beskrevet som skapninger med menneskelige overkropper og geiteben. De er sterkt forbundet med skog og natur, noe vårt urtedram er inspirert av.  Akevitten har aroma av pors og einerbær, innslag av malt. Smaken er preget av urter, pors og einerbær med innslag av malt. Fargen er lys gyllen.

Pris kr 469,90

Skauen bitter

Denne unike bitterdrammen er sammensatt med et mangfold av urter og vekster og som har noen likhets trekk med de første brennevinene som ble produsert i Norge. Skauen Bitter har en mild bittersmak som kommer fra de forskjellige naturlige ingrediensene som brukes og som er balansert med noe sødme. Bruk Skauen bitter bar eller i cocktails og den vil bidra til gi deg en fin smaksopplevelse på enhver hytte- eller fisketur.  Dette er en mild bitter med aroma av krydder og urter. Smaken er også mild med innslag av krydder og urter. Fargen er dyp brun.

Pris for PET 50 cl med pant kr 345

Rosa Gin

Atlungstad Rosa Gin er smaksatt med bringebær fra vår nabo, Kjemstad gård i Stange. I tillegg til den karakteristiske smaken av einerbær, gir bringebærene en subtil smak som balanseres elegant av ginens klassiske urteaktige undertoner. Med Rosa Gin kan du nyte en harmonisk blanding av tradisjon og lokal forankring og sette en spiss på gode sommerdrinker.  Dette er en gin med duftaroma av einerbær, bringebær og sitrus. Den smaker av einerbær, bringebær og sitrus. Fargen er rosa.

Pris kr  499,90

 

Om Atlungstad Håndverksdestilleri AS

Atlungstad Håndverksdestilleri AS er en ledende produsent av norsk akevitt som holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. Atlungstad er kjent for sitt engasjement for kvalitet og tradisjon. Selskapet er dedikert til å utforske og feire norske håndverkstradisjoner gjennom kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev