Nyhet
Drikke Bianka und Daniel Schmitt Midnatt

Bianka und Daniel Schmitt Midnatt> Hver vin er dypt forankret til naturen, autentisitet og håndverk.

Dette er en Riesling til ære for midnattsolen og lyse nordiske netter. "Etter syv år med takknemlig tilstedeværelse på det norske markedet med våre viner, ønsket vi å lage en Riesling spesielt dedikert til Norge. Dette ønsket førte til Midnatt – et vinuttrykk for vår tilknytning til landet og dets unike sjel." Bianka Schmitt.

 Vingården til familien Schmitt ligger i Flörsheim-Dalsheim, Rheinhessen. Daniel representerer 5. generasjon og tok over eiendommen i 2012 sammen med kona Bianka. Da startet de overgangen til biodynamisk vinproduksjon, og i 2014 ble de Demeter sertifisert.

De har økt arealet fra 12 hektar til 25 hektar med eksepsjonelle vinmarker i Nieder-Flörsheimer Frauenberg, Nieder-Flörsheimer Goldberg, Monsheimer Silberberg og Kriegsheimer Rosengarten. I 2022 ble de medlemmer av La Renaissance des Appellations.

Arbeidet i vinmarkene blir utført for hånd, slik som i kjelleren, noe som gir hver vin sin egen identitet og naturlige rytme.

De fokuserer på lokale varianter som Riesling og Pinot Noir, i tillegg til Furmint og Blaufränkisch, som honnør til Biankas moderland Ungarn. Hver vin er dypt forankret til naturen, autentisitet og håndverk.

 

Bianka und Daniel Schmitt Midnatt

 

Dette er en riesling klassifisert som naturvin med fin fruktsyre og god lengde. Den har duft av sitron, hylleblomst og modne pærer. Vinen smaker av sitrus, våt stein og mineraler og den har strågul farge

Passer til aperitif, skalldyr, og fisk. Prøv den til røkt fisk og røkte reker.

Pris kr 229,90

 

Du finner oppskrift på  røkt ishavsrøye med aji amarillopaste og gulrot- og appelsinpuré her > 

appetitt.no/norskmat/fisk-skjell-og-skalldyr/rokt-ishavsroye

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev