Mye naturvin smaker som annen vin man er vant til, men naturvin har også åpnet for spennende nye smaker og aromaer i vin. Grunnen til at mange liker eller foretrekker naturvin, er at de mener naturvin smaker mer enn annen vin. De er fruktigere, saftigere og friskere.
Hva er greia med naturvin?
Den korte forklaringen er at det er vin som er laget av druer som er dyrket uten bruk av kjemiske sprøytemidler i vingården, og hvor vinbonden bruker kompost og naturlig gjødsel for å forbedre kvaliteten på jorda. I tillegg er selve tilvirkningen av vinen også underlagt enkelte regler, som varierer fra land til land. Her er to naturviner fra Østerrike – en hvit og en oransje. De passer begge som aperitif og til skalldyr og fisk
Gindls Farm Naturvin Hvit
Vinen dufter aromatisk med innslag av modne stikkelsbær og gule epler. Smaken er frisk og syrlig med bærpreg. Fargen er lys gul. Passer som aperitif, og til skalldyr og fisk
Pris kr 199,90
Gindls Farm Naturvin Oransje
Duften er floral og tropisk. Smaken er frisk, syrlig og fruktig. Fargen er oransje. Passer som aperitif og til skalldyr og fisk med prøv den også til spekemat, indisk mat, koreansk, godt lagrede oster og annet som er gjæret, tørket, lagret eller krydret. I tillegg er grytemat, altså mat som er innkokt veldig bra match til oransjevin.
Pris kr 225,00