Drikke innvandret historie

innvandret historie > som grunnlag for vinproduksjonen

Erik Mallea er direktør for vitikultur ved de legendariske Sanford & Benedict og La Rinco- nada vinmarkene, han er partner i Fiddlestix vingård, og grunnlegger av Willett-Mallea gårdsdrift sammen med en av Santa Barbaras store sønner, Justin Tyler Willett. For Mallea Grenache driver Erik økologisk jordbruk i to vinmarker beplantet med Rhône-sorter i den sentrale delen av Santa Ynez Valley. I tillegg til sitt arbeid med vinproduksjon driver Erik med storfehold og avler hester sammen med kona si, Amber, på hennes families gård ved Gaviota Pass, som de har forvaltet i fire generasjoner.

 

 

Bildet på etiketten er hentet direkte fra et unikt fenomen fra 1800- og 1900- tallet: unge baskiske gjeterne - nye i den amerikanske vesten - skar bilder og meldinger inn i barken på ospetrær. Disse forteller historiene om immigrantenes opplevelse, som er grunnlaget for amerikansk vin, både fortid og nåtid. som er grunnlaget for amerikansk vin, både fortid og nåtid. Hva som er enda mer bemerkelsesverdig, er at disse er at disse arborglyphene er en gripende metafor for vinproduksjon: de er verk av amatørhistorikere som registrerer personlige opplevelser og kommuniserer på tvers av tid. De er en måte å fortelle historier på, samtidig som de reflekterer den menneskelige håndens arbeid og er avhengige av et naturlig medium. Eriks far, en innvandrer fra Bizkaia, er den fremste eksperten på disse utskjæringene.

 

 

Mallea Grenache 2022

Denne vinen har en sval, ung og litt dropspreget duftaroma med toner av kirsebær, skogsbær, litt urt, kamfer og blomster. Smaken er saftig med god fylde, toner av kirsebær, blåbær, litt grønn urt, krydder, lakris og fat. Fargen er middels dyp blårød. Passer til storfe, lam og sau og storvilt og småvilt.

Pris kr 349,90

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev