Nyhet
Drikke Lever en generasjon på fat før den tappes

Lever en generasjon på fat før den tappes>

Bumbu XO er destillert og lagret på fat i opptil 18 år i Panama. For mange er Bumbu XO blant de soleklare førstevalgene når de skal nippe til en vellagret rom. Nå er den endelig i Norge!

 

Bumbu Original har lenge solgt godt på Vinmonopolet. Da Pernod Ricard Norway tok over distribusjonen i oktober i fjor, bestemte man seg raskt for å introdusere «storebroren» – Bumbu XO. Og den er nå tilgjengelig i bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

 

 

Ingen tilsetninger

Bumbu XO destilleres og lagres på Bumbus anlegg i Panama. Destilleriet er fra 1890, og destillasjonsapparatet som brukes skriver seg fra 1912. Her er det med andre lange tradisjoner og solid håndverk som ligger bak de edle dråpene.

 

Råvaren er nøye utvalgte sukkerrør fra noen av de beste gårdene i Panama. Bumbu XO er da heller ikke tilsatt verken farge- eller smakstilsetninger. Her er det tre ingredienser som ligger til grunn: Sukkerrør, kildevann og eikefat!

 

Svært kompleks

Bumbu XO lagres i opptil 18 år på amerikanske bourbon-fat. Avslutningsvis godgjør den seg på spanske sherry-fat fra Andalusia.

 

Resultatet er en svært kompleks rom, med aromaer av toffee, røstet eik, vanilje, appelsinskall og lett pepper.

 

– Bumbu XO har en noe tørrere smaksprofil enn velkjente Bumbu Original. Vi tror derfor at nyheten vil appellere til kjennere og livsnytere som virkelig verdsetter en «nippe-rom», sier markedssjef i Pernod Ricard Norway, Khaled Kortas.

 

Stor smaksopplevelse

Han nøler ikke med å plassere Bumbu XO på øverste hylle i kategorien super-premium rom. Og selv om nyheten kan utgjøre en skikkelig ryggrad i cocktails, anbefaler Kortas å nippe til Bumbu XO som den er – eventuelt med en isbit i glasset. Vi garanterer en stor smaksopplevelse, sier han med et smil.

 

Pris kr 659,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev