Nyhet
Drikke EN AURA AV CHABLIS, EN SMAK AV SOMMER

EN AURA AV CHABLIS, EN SMAK AV SOMMER>

Laroches viner fra Chablis er blant Norges aller mest populære hvitviner, men hvor mange vet at menneskene bak disse berømte vinene de siste 20 årene også har brukt sine erfaringer og kunnskaper til å etablere Mas la Chevalière i Languedoc? Her lages Rosé Laroche fra utvalgte parseller i Orb-dalen, og nå lanserer vi vinen i den gode og sent høstede 2021-årgangen.

                                   

Mas la Chevalière holder til like nord for Beziers. I dette elvelandskapet med bratte skråninger finnes det en rekke ulike mikroklima som egner seg for både grønne og blå druer. Nærheten til middelhavskysten gir druene balanse og friskhet, og ved å høste om natten og holde temperaturen kjølig bevares de friske aromaene fram til pressing.    

 

Rosé Laroche har både smaken og fargen folk flest forbinder med rosévin fra Sør-Frankrike. Et utvalg av cinsault, grenache og syrah presses skånsomt og fermenteres i rundt 10 dager ved 12-17°C i ståltanker for å trekke ut både smak og akkurat riktig rosafarge fra de mørke druene. Deretter modnes vinen i tre måneder på ståltanker og filtreres svært lett for at den skal bevare sin naturlige karakter. Denne ferske og fruktige rosévinen passer til all lett sommermat, men er også helt perfekt som aperitiff eller kosevin.

 

 

Rosè Laroche 75 cl  

Pris kr 125,90

 

 

Rosè Laroche 300 cl 

Pris kr 419,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev