Drikke Viner som setter tonen i måltidet

Viner som setter tonen i måltidet>

Marinert i norsk natur på sitt beste, tråkker 1,2 millioner lam hver vår rundt langs kyst, i grønne dalsider, langs fjord og fjell. På høytliggende topper, i englandskap og i duvende åkrer, spiser de friske og næringsrike skudd av gress, busker, kratt, lyng og urter. Ikke bare skal vi takke dem for å opprettholde det vakre kulturlandskapet vi har her i landet, men samtidig være takknemlige for at de gir oss en mild smak av Norge, blandet med en fettmarmorering i kjøttet som gjør det saftig og mørt. En skikkelig god kveld med lam på menyen fortjener en god aperitif!

 

Viner som setter tonen i måltidet

La Rioja Alta lager ikke bare de klassiske Rioja vinene, men også vin i Galicia. Dette området har ikke en stor del av Spanias vinmarksareal, der det ligger helt nordvest i landet, men det er absolutt en av de mest spennende spanske regionene. Det er her pilegrimsveien til Santiago de Compostela ender. Galicia er best kjent for sin Riax Baixas – vin en frisk, aromatisk hvitvin laget hovedsakelig på Alberinodrue. Produsenten har investert i nye vinmarker med eldre druestokker som har gitt ekstra dybde og konsentrasjon i vinen.

Lagar De Cervera 2022

Vinen er leskende og frisk med florale toner. Den passer godt til retter av fisk og skalldyr og gjerne fra grillen. Passer godt også som aperitif og til vegetarretter.

Pris kr 229,90

 

Lam og Rioja

Den tradisjonsrike produsenten La Rioja Alta ble etablert allerede i 1890, som et av de første vinhusene i Rioja. Fem vinbønder gikk sammen om å etablere et eget produksjonselskap med fokus på vin av topp kvalitet, med et snev av fransk eleganse.  I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har over 400 hektar for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.

Viña Alberdi Reserva 2001

Vinen har luktaroma med krydret preg av tørket frukt, røde bær, vanilje og fat, litt kamfer, nøtter, lær og urter. En er lagret i 2 år på amerikanske eikefat. Smaken er fyldig, saftig og frisk med god lengde, preg av modne røde bær, rosin, vanilje, fat og krydder. Den har  fløyelsmyke tanniner og rund munnfølelse. Fargen er dyp rød med brunskjær. Den passer til storfe, lam og sau og svin.

Pris kr 249,90

 

Du finner oppskrift på konfitert og grillet side av villsau spinat, knutekål og hasselnøttemulsjon her > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/lam/konfitert

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev