Drikke Laget den perfekte cupcake til akevitt

Laget den perfekte cupcake til akevitt>

Norges nasjonaldrikk, akevitten er mer allsidig enn mange tror. Det finnes akevitter som er perfekt til søtt, og det finnes søtsaker som er perfekt til akevitt.

Gode mat- og drikkekombinasjoner er det mange av. Sjøkreps og champagne, riesling og røkelaks, sild og taffelakevitt er noen eksempler som utfyller hverandre i godt lag. Nå har Norges akevittambassadør i tillegg fått smaken på sjokolade, salt karamell og fatlagret premium akevitt.

 

Opphøyd smaksopplevelse

– Dette er en mer ukjent, men like fullt en perfekt smakskombinasjon. Jeg vil trekke det så langt som at sjokolade og akevitt går opp i en høyere enhet, sier akevittambassadør Atle Minothi i Anora.

Nylig var han hos Soulcake i Oslo og utviklet en spesiell cupcake til den nye akevitten Opland Premium Aquavit. Den er basert på den originale oppskriften til Gammel Opland, men med hele fem års fatlagring får den noter av vanilje, mørk sjokolade og karamelliserte nøtter, samt fyldig demerarasukker. Den passer utmerket til søtsaker som sjokolade, nøtter eller lakris – og altså cupcakes.

 

 

– Jeg er bedre på å spise enn å lage cupcakes, men det er jo fantastisk morsomt å få være sammen med et par av Oslos mest populære kakebakere og utvikle en cupcake, sier Minothi.

 

 

Sjelevenner ble suksess

Bak Soulcake står Sunniva Thorisdottir og Ragnhild Gaarde. I 2019 traff de hverandre i en felles, brennende interesse for baking. De startet med designkaker på bestilling, men under pandemien ble det større etterspørsel etter cupcakes. Nå har bedriften vokst til 35 ansatte, og de lager mellom 1000 og 3000 fylte cupcakes for hånd hver natt.

 

 

Den unike mini-cupcaken som ble utviklet for Opland Premium Aquavit har smaker av sjokolade, en kjerne av salt karamell og en mascarpone-frosting som gir en luftig og søt krem på toppen. Det er cupcake-spesialist Ragnhild Gaarde veldig fornøyd med.

 

 

 

En god match

– Vi traff så godt på smak! Sødmen og fylden i cupcaken tar brodden av alkoholen i Opland Premium Aquavit. Denne kombinasjonen blir en helt ny smaksopplevelse, sier Ragnhild.

Hun hadde ikke så god kjennskap til akevitt før samarbeidet mellom Soulcake og Anora, og er veldig fornøyd med resultatet.

 

– Det var en helt ny opplevelse da jeg luktet på Opland Premium Aquavit. Dette var ikke den vanlige akevitten jeg husket fra juleselskapene. Det var veldig spennende å få jobbe med å finne den perfekte smaksbiten til Opland Premium Aquavit, sier hun.

 

En tradisjonsskaper modnet til perfeksjon

Opland Premium Aquavit er en ekstraordinær norsk akevitt. Basert på omhyggelig håndverk og en mer enn 150 år gammel oppskrift skaper Arcus Norway as en akevitt som bygger på solide norske tradisjoner, og som omfavnes av stadig nye generasjoner. Opland har vunnet en rekke priseri internasjonale konkurranser og har gjennom hele sin historie vært en inspirasjonskilde for utviklingen av den norske akevitten.

Opland Premium Aquavit er basert på den originale oppskriften til Gammel Opland, med en ekstra dimensjon av dybde og karakter. Med hele 5 års fatlagring leverer den en unik og intens smaksopplevelse, beriket med delikate noter av vanilje, mørk sjokolade og karamelliserte nøtter. Smaksbildet forsterkes av en liten klype fyldig demerarasukker.

 

Smaken er fyldig og nyansert med mørk sjokolade, karamelliserte nøtter og hint av kaffe. Lang og rund.  Nyt Opland Premium Aquavit i ditt beste glass, gjerne sammen med sjokolade, nøtter eller lakris.

Pris Kr 489,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev