Drikke Dybvik feirer 100-års jubileum i 2023 med Atlungstad Klippfisk Aquavit

Dybvik feirer 100-års jubileum i 2023 med Atlungstad Klippfisk Aquavit >

Dagens klippfiskhåndverk går tilbake til 1600-tallet. Ved siden av å være en svært viktig eksportvare for Norge, så blir klippfisk mer vanlig også i norske husholdninger. På nordmenns feriereiser sydover møter vi mange flotte klippfisksretter. Klippfisknæringen også var vår første fiskeindustri med arbeidsplasser for kvinner.

 

 

Det var derfor naturlig for oss i Atlungstad Håndverksdestilleri og hedre den norske klippfisken ved å lage en akevitt som skal passer til de tradisjonelle klippfiskrettene.

Atlungstad Klippfisk Aquavit er utviklet i samarbeid med klippfiskprodusenten Dybvik, som feirer deres 100-års jubileum i 2023.

 

Atlungstad Klippfisk Aquavit

Lukten har kryddertoner av karve, kruspersille og stjerneanis. Akevitten er smaksatt med karve, fennikel og paradiskorn og har også toner av toner av persille, sitrus, samt noe portvin. Fargen lys gyllen.

Pris kr 419,90

 

Du finner mange spennende retter av klippfisk i våre oppskrifter. Bruk klippfisk som søkeord > 

appetitt.no/norskmat/fisk-skjell-og-skalldyr/klippfisk-bacalao

 

Om Dybvik

Gjennom sin 100 årige lange erfaring innen klippfiskproduksjon har håndverket gått i arv gjennom tre generasjoner. Deres produkter har blitt eksportert til alle verdens hjørner preget med sitt varemerke Juanito Bacalao. Klippfisken deres  er viden kjent for sin utsøkte kvalitet i eksportmarkedene og i 2023 feier de sitt 100 års jubileum.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev