Nå får du champagnekvalitet uten at budsjettet kneler – en av Italias mest ikoniske musserende roséviner har fått prislappen kraftig redusert!
Ferrari er Italias ubestridte ledestjerne innen musserende vin, og har helt siden starten hatt som mål å levere kvalitet i hver eneste flaske, uansett nivå. Og dette målet er utvilsomt nådd. Det er i dag ingen tvil om at Ferrari-grunnlegger Giulio Ferrari tok den riktige avgjørelsen da han som 24-åring i 1902 bestemte seg for å plante chardonnay-druer i fjellandskapet i Trentino for å lage en musserende vin på champagnemetoden med samme kvalitet som i Champagne.

VIN MED ADRESSE OG HISTORIE
Trentino ligger 100 mil sør for Champagne, og jordsmonnet er heller ikke det samme men vekstforholdene er likevel ikke så ulike. I likhet med Champagne er klimaet i Trentino kjølig med store temperatursvingninger mellom dag og natt, og det gir en lang vekstsesong akkurat som i Champagne. Dette er essensielt om man vil lage musserende vin av høy kvalitet, og det var nettopp dette potensialet visjonæren Giulio oppdaget for over hundre år siden. Ferrari lager med andre ord ikke bare vin med adresse, men også vin med historie.
Trentodoc er den første appellasjonen i Italia og den andre i verden etter Champagne!) som utelukkende er dedikert til musserende vin produsert etter den tradisjonelle metoden, og her spesialiserer Ferrari seg i å lage komplekse, lagringsdyktige musserende viner til fornuftige priser.
Ettersom Giulio Ferrari selv var barnløs og ikke hadde annen nær familie som kunne overta vinhuset, solgte han det i 1952 til sin nære venn Bruno Lunelli, en lokal kvalitetsorientert vinhandler med lidenskap for bobler, som Giulio visste at kom til å forvalte Ferrari på en god måte i fremtiden. Giulio fortsatte som produksjonsansvarlig hos Ferrari helt frem til sin død i 1965, og vinhuset drives den dag i dag fortsatt som en familiebedrift av tredje generasjon Lunelli.
Ferrari har ikke bare vært en pionér når det gjelder det å plante nye druesorter i regionen vinhuset har også gåtti bresjen for bærekraftig vitikultur og vinproduksjon. Familien Lunelli har alltid vært svært opptatt av biologisk mangfold, og vinmarkene myldrer av liv i form av både fargerike blomster, kvitrende fugler, summende insekter og dyr som hjorter, kaniner og ville hester.
Alle deres egne vinmarker har vært sertifisert økologisk siden 2017, og de har i tillegg gjort en enorm innsats for å sørge for at resten av vinmarkene i regionen nå også dyrkes på bærekraftig vis.

MED SIKTE MOT STJERNENE
I dag er Ferrari en av verdens mest anerkjente produsenter av musserende vin. Vinhuset har en rekke ganger blitt kåret til «Sparkling Wine Producer of the Year» i den prestisjefylte konkurransen The Champagne & Sparkling Wine World Championships, samt blitt tildelt prisen for «Winery of the Year» i den høyt respekterte vinguiden Gambero Rosso.
I 2023 kom nyheten om at Ferrari hadde gjort et realt kjellermester-kupp champagne-legenden Cyril Brun hadde bestemt seg for å bytte ut Champagnes bølgende åser med Trentinos majestetiske fjell!
Dette er virkelig engamechanger og en gigantisk fjær i hatten ikke bare for Ferrari, men for hele Trentodoc-appellasjonen. At en fransk kjellermester i toppsjiktet for første gang velger å flytte fra Champagne til Italia, viser at Trentodoc ikke lenger bare produserer «alternative bobler», men er en kategori hvor de beste musserende vinene er på nivå med verdenseliten. Ferrari har alltid vært banebrytende på sitt felt, og dette strategiske mesterstykket av en rekruttering viser at de tenker stort og sikter høyt.

Cyril Brun er er kjent for sin finslipte blendekunst, solide erfaring med lang bunnfallslagring og enestående evne til å skape sofistikerte og elegante viner som balanserer friskhet, dybde og kompleksitet. Etter mange år som kjellermester hos Charles Heidsieck, som er et Champagne-hus som er kjent for sine lagringsdyktige viner, tar han nå med seg denne ekspertisen til Ferrari.
Med Cyril bak spakene kan vi dermed forvente enda mer finesse, struktur og presisjon i Ferraris viner fremover.

FRA BRYLLUPSBOBLER TIL FOLKEFAVORITT
Ferraris rosévariant ble for første gang lansert i bryllupet til Bruno Lunellis sønn Mauro, hvor de 120 bryllupsgjestene selvfølgelig elsket de rosa boblene. Samtlige 120 flasker som hadde blitt laget forsvant som dugg for solen samme kveld, så det var hevet over enhver tvil at dette ikke bare kunne være et engangsprosjekt!
Nå slippes Ferrari Trento Rosé Brut i testutvalget hos Vinmonopolet, hvilket betyr at den har muligheten til å bli en fast del av sortimentet hvis den blir godt nok mottatt av det norske folk. I den anledning har vi redusert prisen fra 380 til kun 324,90 kroner, slik at enda flere får muligheten til å ta steget inn i Ferraris rosa verden hvor de forhåpentligvis vil oppdage at de med en flaske Ferrari Rosé kan få en superelegant rosa musserende vin uten å sprenge hele budsjettet.
Ferrari Rosé har funnet den perfekte balansen mellom sofistikert og uhøytidelig, og er dermed en innertier til alle typer festlige anledninger enten du feirer en stor milepæl eller bare livet i seg selv.
For selv om den er forfriskende, er den alt annet enn kjedelig! Ferrari Rosé er laget på tradisjonell metode, akkurat som champagne, og det gir en vin med elegant kompleksitet og kremet mousse. Like bra til vårens første skål som til sommerens siste slurk!
Her får du nemlig den ultimate aperitivo både med og uten antipasti. Festmodusen aktiveres automatisk idet en flaske Ferrari Rosé dukker opp, og med sin Instagram-vennlig rosafarge som matcher både konfetti, ballonger og blomsterdekorasjoner sørger den for både glamour og glede i glasset.
ROMANTIKK, VÅRSTEMNING OG FEST I ENHVER BOBLE
Den delikate lakserosa fargen og de pirrende boblene gjør den også perfekt til alle typer amorøse anledninger – det være seg i det store sommerbryllupet eller bare på «date night» en hverdagskveld med din utkårede. Den er elegant og forførende, og akkurat passe livlig til å sette tonen for en romantisk kveld uten at det er prisen på vinen som gir deg hjertebank!
Rosa bobler gir også ekstra vårstemning, og er som skapt for lange lyse kvelder og lune sommernetter med pastellrosa solnedganger. Og med sine toner av nyplukkede jordbær, hagebringebær og vårblomster, smaker Ferrari Rosé til og med som en piknik i parken! Den er ikke minst superdeilig sammen med sommermat som både ferske reker og grønne salater, samt det meste du kan tenke deg å slenge på grillen av sjømat, grønnsaker og lyst kjøtt.

Ferrari Rosé er dessuten like sprudlende som nasjonaldagen selv, og passer like godt om du popper korken til 17. mai-frokosten eller feirer til langt på kveld. Rosa bobler er for øvrig enda mer matvennlige og allsidige enn «vanlige» bobler, noe som gjør Ferrari Rosé til en innertier til den staselige 17. mai-frokosten med røykelaks, eggerøre, reker, fenalår, potetsalat og norske oster – eller bare til pølse i lompe! Den er også så fresh og lettdrikkelig at den nytes like godt i ettermiddagssolen eller under paraplyen, vi bor jo tross alt i Norge.
TIL BÅDE DET NORSKE OG DET ITALIENSKE KJØKKEN
Ferrari Trento Rosé Brut har en distingvert, finessepreget og delikat duft av ferske røde epler, sødmefulle markjordbær, modne villbringebær, kirsebær, fersken, fioler, sitron og ristet brødskorpe med innslag av nyper, honning og flint.
En, tørr og elegant musserende rosévin med en silkemyk, livlig og kremet munnfølelse med små, fine og solide bobler, spenstig friskhet og en rik, saftig og kjølig smak av friske epler, rips, kjeks, sitrus, mandler, kalkmineraler og krydder som munner ut i en lang og fyldig finish.
Den er en strålende kompanjong til både det norske og det italienske koldtbordet sistnevnte med for eksempel parmaskinke, fennikelsalami, salsiccia med cannelinibønner, caprese, focaccia, bruschetta, grissini, radicchiosalat og minipizza bianco. Den er også super til salater, for eksempel med beter, pastaretter med hvit saus og alle slags lettere retter av fisk, skalldyr og lyst kjøtt som kylling, svin eller kalv.
Med sin sjarmerende frukt og forfriskende stil fungerer Ferrari Rosé imidlertid også utmerket til krydret mat.
Ferrari Rosé er nå tilgjengelig i kategori 6 i Vinmonopolets basisutvalg til en pris på 329,90 kroner – og om du greier å motstå fristelsen til å poppe korken umiddelbart kan den uten problemer også lagres i 5-10 år.

