Drikke The perfect day

The perfect day>

Lou Reed synger om å mate dyra i dyrehagen samt sangria i parken. Men når vi kun har én dag til disposisjon for å feire både kjære mor og kjærligheten til en potensiell partner kan det lett by på kluss i kulissene. Her har du noen tips og triks for at alle skal få " The Perfect Day".

 

Noe søtt sies å være veien til manges hjerter. Så hva med å overraske din utkårede eller mor med jordbær trukket i whiskysjokolade i kombinasjon med et glass champagne? Piper-Heidsieck Brut med fruktige toner av eple, pære og sitrus kan passe.

 

Piper-Heidsieck House ble kåret til Best Champagne House of the World under BWW 2021- konkurransen. Blant konkurrentene var Dom Pérignon, Tattinger, Moët et Chandon, Pol Roger, Mumm, Ruinart, Louis Roederer, Baron de Rothschild, Cattier og Armand de Brignac.

 

 

 

Piper-Heidsieck Brut

Fruktige toner av eple, pære og sitrus.

Varenummer 334301.

Pris kr 439,90

 

 

 

En enklere kombinasjon med noe søtt er ren sjokolade og whisky. Dette egner seg godt hvis du ikke vil blande ut whiskyen. Et lite tips på hvordan du kan smake whisky med sjokolade er at du begynner med å smake på whiskyen. Rull den rundt i munnen og kjenn på smakene.

 

Når du har svelget den første munnfull med whisky tar du en bit sjokolade og lar den tumle rundt i munnen din og smelte sammen med restene av whiskyen. Ta gjerne litt mer whisky før sjokoladen har forsvunnet helt fra munnen din. Kjenner du noen nye smaker i munnen?

 

Kombinasjonen av en sherry fat-lagret whisky og en mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold kan være starten på et helt nytt kapittel.

 

Whiskyjordbær dyppet i sjokolade

200 g melkesjokolade

3 ss whisky, gjerne The Macallan Double Cask 12YO

store jordbær

 

Bryt opp sjokoladen i biter og ha den i en stålbolle over en kjele med varmt vann, ikke kokende. Kjøl ned gradvis og rør inn whiskyen.

Ved hjelp av et spyd eller tannpirker, dypp jordbæret i whiskysjokoladen og plasser på et bakepapir og avkjøl i kjøleskap.

Du kan også helle sjokoladen over jordbærene fra en skje for å lage fine striper av sjokolade.

 

 

The Macallan Double Cask 12YO

Honning, sitrus og krydret eik.

Varenummer 6892501

Kr 692,90

 

Det lille ekstra i koppen...

«Blomsten er plantens smil» skrev Inger Hagerup. Det skal være sikkert og visst at blomsten i hvert fall fører til mange smil blant mottakeren. Ta buketten og gi den til kjæresten eller moren din – og hvis du er så heldig å ha begge deler kan du vel dele buketten opp i to. Så blir alle fornøyde.

 

En god kopp kaffe med whisky, krem og sjokolade kan også gi det lille ekstra for denne helgen om du befinner deg hjemme eller ute på tur.

 

 

 

 

 

Famous coffee

The Famous Grouse whisky

brunt sukker, kaffe, krem og melkesjokolade eller kakaopulver

 

Ha 2 ts i en kopp og hell så i 4 cl The Famous Grouse, og rør godt. Fyll opp med kaffe og topp med pisket krem. Riv litt sjokolade eller kakaopulver på toppen for det lille ekstra.

 

 

 

The Famous Grouse

Whisky med middels fylde og fint preg  av malt og ettersmak med god lengde.

Varenummer 12401.

Pris kr 399,90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev