Drikke Julia & Cecilia

Julia & Cecilia > Vakre navn ...gode viner

 

 

 

Viner fra Julia Kemper

Julia Kemper er advokaten fra Lisboa som bestemte seg for å ta farens utfordring om å fortsette familiens lidenskap; vin. Eventyret startet i 2003 da hun tok over familiegården Quinta do Cruzeiro i det vakre området Viseu i Dão. Familien har drevet vindyrking i flere hundre år, og da Julia tok over var det naturlig å legge om til økologisk vindyrking. Den første årgangen ble laget i 2008, og vineriet har på denne korte tiden rukket å bli kjent over hele verden og hyllet blant Portugals 50 beste viner i en årrekke.

Druene kommer fra høytliggende vinmarker (400-800 moh) med granitt, leire og skiferholdig jordsmonn. Området ligger skjermet mellom tre fjell og har et kontinentalt klima, med varme somre og regnfulle vintre. Jordsmonnet og klimaet muliggjør viner med eleganse og frisk syre, og vinene fra Dão kalles Portugals Burgund.

 

 

 

Julia Kemper Vinhas Selecionadas 2016

Vinen er saftig med sval aroma og preg av mørke og røde bær, krydder og urter, fast ettersmak, god lengde. Fargen er dyp rødblå. Den passer godt til retter av storfe, lam og sau og småvilt og fugl.

Pris kr 172,90

 

 

 

 

 

Viner fra Cecilia Beretta

Den lille eiendommen, Cecilia Beretta, ligger i hjertet av Valpolicella Classico, og den ble dannet på 1980-tallet. Som en av de første produsentene i området begynte de å beplante sine vinmarker med dobbelt gouyot, noe som de fleste produsenter har gått over til i dag.

Vinmarkene til Cecilia Beretta ligger i gjennomsnitt 150 m.o.h. og de har et kalkholdig jordsmonn. Produksjonen er svært begrenset, og hovedmålet er å frembringe terroir viner som reflekterer jordsmonn, områdets unike kvaliteter og tradisjoner.

 

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2017

Vinen er bløt og lett sødmefull med preg av mørke bær, tørket frukt og vanilje, svakt bitter ettersmak. Den har god friskhet og fylde og passer godt til kjøtt av store, lam og sau og vilt. 

 Pris Kr 175,-,

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev