Nyhet
Drikke I sommer skal det være «hvit fersken»

I sommer skal det være «hvit fersken»>

Tuborg har siden den norske verdenspremieren høsten 2021 blitt et populært hard seltzer-merke her til lands. Nå kommer en tredje smaksvariant – skreddersydd for alle som ønsker en sydlig sommersmak.

 

Hard seltzer, som litt enkelt forklart er alkoholholdig smaksatt vann med kullsyre, har på kort tid etablert seg som en populær produktgruppe i flere land – og da spesielt USA. De første variantene kom til Norge for nærmere tre år siden.

 

Verdenspremiere i Norge

Tuborg – som er det mest solgte ølmerket i norsk dagligvare – hadde verdenspremiere på sin aller første hard seltzer-variant i Norge i fjor høst. Tuborg Hard Seltzer med smak av mango og pasjonsfrukt og varianten med jordbær og kiwi gjør begge det sterkt på det norske markedet.

 

– I tillegg til dagligvare gjør produktene det overraskende bra i utelivet, og ser ut til å passe perfekt for uteserveringer, nattklubber og lignende, sier Fanny Elise Bettum Lunde, merkevareansvarlig for hard seltzer i Ringnes. Det er Ringnes som har ansvaret for Tuborg i Norge.

 

En søtere fersken

Ringnes lanserer nå i mai en tredje smaksvariant av hard seltzer som vil være tilgjengelig kun i sommer. Denne gangen er det snakk om «hvit fersken» (white peach), som har et lavere syrenivå og er søtere på smak enn den tradisjonelle gule ferskenen. Hvit fersken brukes gjerne i klassiske sommer-cocktails som Belini og ulike spritzer-varianter.

 

– Dette er en frisk, litt blomsteraktig sommersmak med søreuropeisk preg. Det kan bli en ny favoritt både blant de som allerede drikker hard seltzer og de som har lyst til å prøve det for første gang, sier Lunde.

 

Lite sukker og få kalorier

Hard seltzer blir sett på som en alkoholholdig drikk for helsebevisste kvinner og menn. De fleste variantene inneholder lite sukker og få kalorier, men har samtidig samme alkoholnivå som en typisk pils. Selv om det i dag finnes en rekke ølvarianter som også har et lavt kaloriinnhold, opplever mange hard seltzer som mer lettdrikkelig.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev