Fyll agnolotti med godsaker som passer både til hvite og røde viner fra Piemonte som betyr «ved foten av fjellet» sikkert fordi området er omgitt av fjell på nesten alle kanter. Piemonte forbindes med berømte viner og trøfler men de har noe for en hver smak og lommebok. Her er to gode bibber som egner seg til agnolotti med forskjellig fyll. Siden det er sesong for gresskar kan jo det passe bra men prøv også med krabbe, ricotta, sopp eller spinat og kapers.
Luca Fiori Vittoria Piemonte Barbera 2020
Lukten er ren med duft av kirsebær, hint av blomst og litt urter. Smaken er frisk, fyldig, preg av kirsebær og urter med myke florale toner i avslutningen. Fargen er dyp rubinrød. Passer til retter av lyst kjøtt, småvilt og svin
Pris kr 398,90
Luca Fiori Alessandra Piemonte Chardonnay 2021
Lukt har duft av steinfrukt og modne epler med florale hint. Smaken er fyldig med smak av steinfrukt, sitrus og eple og har en god friskhet og fast avslutning. Fargen er lys strågul passer som aperitif og retter av fisk og lyst kjøtt.
Pris Kr 394,90
Her finner du oppskriften på agnolotti med gresskar og macademia >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/gronnsaker-og-sopp/agnolotti