Boeuf Bourguignon med mandelpotetpurè er en klassisk, fransk kjøttgryte som skal koke lenge for å få masse smak. Man pleier å marinere kjøttet og bruk gjerne biter av høyrygg i 24 timer i rødvin før det brunes og bruk gjerne en jerngryte.
La kjøttet surre med løk, hvitløk og urter, tilsett rødvin og la gryten småkoke i et par timer til kjøttet er mørt og sausen tykner. Server med en luftig potetpuré. Her har du en rødvin som egner seg både i gryta og som drikke til den.

Moillard Coteaux Bourguignons 2022
Maison Moillard tilbyr et rikt utvalg av Burgundviner, fra regionale, Village eller Premier Cru-appellasjoner. Moillard Coteaux Bourguignons er polets rimligste burgunder, vinen er en ung og saftig vin med deilig smak av mørke og røde bær, hint av blomster og urter. Denne vinen er den perfekte matchen til høstens soppretter, gryteretter, lyst kjøtt og deilige oster.
Pris kr 146,90
Du finner oppskrift på Boeuf Bourguignon med mandelpotetpurè her >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott/biff-pa-burgunder