Nyhet
Drikke Himkok fra havet

Himkok fra havet >

Etter flere måneders seilas og modning på spesiallagde fat, har den verdenskjente baren Himkok nå fått hjem sin egendestillert akevitt. Det er første gang i historien de velkjente Linie-akevittene fra Lysholm og Løiten har fått følge av en annen akevitt.

 

Himkok er kåret til verdens 10. beste bar og har et eget akevittdestilleri. I november 2023 ble akevitten deres tappet på Lysholm LINIEs nøye utvalgte sherry Oloroso-fat, i et samarbeid med Anora.

Deretter la akevitten «Himkok LINIE» ut på en lang og tradisjonsrik ferd over havet, og krysset ekvatorlinjen to ganger. Dette er den samme ruten til Lysholm LINIE akevitt, som får en ekstra velbalansert smak av bevegelse, temperaturendring og ulik luftfuktighet ombord.

 

Det store spørsmålet var om Himkok ville få den samme effekten. Spenningen var derfor stor da den ferdige akevitten ble presentert på baren i Oslo den 25. september. 

 

–  Vi er utrolig stolte og fornøyde. Reisen akevitten har vært på, kombinert med vår ekspertise og lidenskap, skaper et ekstraordinært tilbud for våre gjester.

 

Det er en eksepsjonell smaksopplevelse i et begrenset opplag, sier barsjef Maroš Dzurus på Himkok.

 

LINIE-reisen forvandlet den blanke ulagrede Himkok-akevitten til en gyllen væske. Reisen jorden rundt gir raskere og annerledes fatmodning enn på land og sherryfatene bidrar med eikenoter, vanilje, karamell og hint av tørket frukt.

I Anora er de overbevist om at samarbeidet vil bidra til at flere får øynene opp for akevitten og dens mange bruksområder. 

 

– Ved å kombinere Norges nasjonalbrennevin og Lysholm LINIEs dype røtter i norsk kulturarv med Himkoks innovative og kreative evner, håper vi å åpne opp denne betydelige delen av norsk mat- og drikkekultur for enda flere i inn- og utland, sier Renate Nikolaisen, marked- og kommunikasjonssjef i Anora.

 

 

Inspirerte barer over hele verden

Under Linie-reisen i vinter har skipet hatt opphold i 22 havner, i 11 land og 17 tidssoner. Samtidig har barsjefene fra Himkok gjort gjesteopptredener på kjente barer i Paris, London, København og New York for å spre kunnskap om akevitt og ikke minst inspirere med sine akevittcocktailer som er håndverkskunst i verdensklasse.

 

– Målet vårt på reisen er å inspirere og spre entusiasme for akevitt i barer over hele verden. Det er utrolig inspirerende å få denne muligheten til å spre kunnskap om dette relativt ukjente brennevinet på verdensbasis, fortsetter Maroš Dzurus. 

 

 

Mye å glede seg til i høst  

Denne høsten får Oslo-folk  og tilreisende  gleden av å begi seg ut på en helt spesiell smaksopplevelse på Himkok med cocktailen Quince hvor Himkok har benyttet nettopp denne akevitten som base for drinken. 

 

– Himkok har en unik evne til å presentere tradisjonsrike norske produkter og råvarer i en moderne og internasjonal setting, så vi er begeistret for det unike samarbeidet.

 

Vi har bred erfaring med fatmodnet akevitt, som er en viktig del av skandinavisk tradisjonsmat, men akevitten har ennå ikke nådd sitt potensiale i den internasjonale barscenen, avslutter Renate Nikolaisen, marked- og kommunikasjonssjef i Anora.

 

 

Om Himkok

Erk Potur åpnet Himkok i 2015, og både baren og destilleriet holder fortsatt til bak en anonym fasade hvis eneste kjennetegn er et skilt i messing og en blå lampe.

Siden åpningen har baren klatret på listene over verdens beste barer, og ble i 2023 anerkjent som verdens 10ende beste bar.

Under ledelsen til barsjef Maroš Dzurus fortsetter Himkok å produsere unike, innovative drinker på egen-destillerte produkter.

 

I destilleriet produserer Himkok akevitt, gin og vodka, og huser en bar i tre deler – komplimentert med en tradisjonell barberer i lokalet. 

 

Om LINIE

LINIE Aquavit er et potetbasert brennevin, med tradisjonsrike røtter tilbake til 1805. Akevitten lages fortsatt med et utvalg av nordiske urter og krydder som gir den sin unike smaksprofil.

Etter destillering lagres akevitten på oloroso-fat tidligere brukt til sherry, og sendes med skip på en reise som tar fatene to ganger over ekvatorlinjen, som har gitt opphavet til navnet.

 

Resultatet av ferden er en akevitt som har blitt utsatt for bevegelse, temperaturendring og ulik luftfuktighet, som preger den med en unik og svært velbalansert smak.

Kombinasjonen av de nordiske krydderne og ferden over havet gir en akevitt som har tålt tidens tann i over to hundre år. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev