FOTO Norsk Vinkelnerforening Tekst Liora Levi
mai 2021
Konkurransen begynte på mandag forrige uke med teori og blindsmaking for alle kandidater. Oppgavene ble avholdt simultant i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.
Lørdag ankom kandidatene Trondheim hvor det ble avholdt et praktisk element for alle.
Basert på resultatene fra forrige mandag og lørdag ble semifinallistene kåret søndag morgen. 6 kandidater gikk videre og måtte gjennom 3 praktiske oppgaver før finalistene ble kåret og finalen satte i gang.
Vinneren ble Henrik Dahl Jahnsen som skrev historie ved å motta tittelen Norgesmester for vinkelnere for 5. gang.
På andre plass kom Sander Johnssen fra Stavanger hvor han jobber på restauranten Re-Naa som har 2 stjerner i Michelinguiden. Sander vant Junior Wine Award i 2019. 3 plass gikk til Nikolai Svorte Haram fra Ålesund som jobber i Speilsalen på Britannia. Han vant Junior Wine Award i 2020.
De tre semifinalistene som ikke kom videre til finalen var Roberto Gonzales Contento fra Konow i Bergen og brødrene Reidar og Robert Johansen, begge fra Park Hotel Vossevangen. Målet for 2022 blir finaleplass, selvsagt sikter alle mot 1 plassen.
Konkurransen Junior Wine Award hadde følgende finalister:
1. plass gikk til Thorstein Taklo fra Bjerck Restaurant & Bar i Bergen. Det var første konkurranse for Taklo og han gleder seg til å delta i NM neste år. Både 2 og 3 plass gikk til ansatte ved Britannia Hotel, Josias Suul Andersskog og Tor Espen Ovesen som begge skal delta igjen neste år med første plass som mål.