Drikke champagne fra landsbyen Le Mesnil-sur-Oger

champagne fra landsbyen Le Mesnil-sur-Oger>

Chardonnay og landsbyen Le Mesnil-sur-Oger, som ligger i Côte de Blancs-distriktet og er klassifisert som grand cru, er vanligvis en lovende kombinasjon. Legg til en seriøs produsent, og resultatet er garantert. Og legg også til en god årgang som 2015, så blir alt enda bedre.

 

Le Mesnil-sur-Oger ligger sørøst for den sentrale byen Épernay og er en av de mest berømte landsbyene i Champagne. Dette er ikke så rart, delvis har det status som grand cru, den høyeste, delvis blir landsbyen vanligvis hyllet som den beste for druesorten Chardonnay.

 

 

 

En liten del av forklaringen ligger sannsynligvis også i vingården Clos de Mesnil, hvorfra toppfirmaet Krug lager en veldig dyr vingårdsspesifikk vin. Landsbyen ligger i distriktet Côte de Blancs, som er opprinnelsen til de fleste av de beste Chardonnay dyrket i Champagne.

 

 

I dag er det totalt 433,80 hektar vinmarker av landsbyens totale areal på rundt 800 hektar som er 99,6 prosent plantet med bare Chardonnay. De fleste av landsbyens 482 vinprodusenter er veldig små og selger druene sine til både små og store champagneprodusenter.

 

 

 

Launois Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2015 har sammensatte duftaromaer med preg av eple, sitrus og litt smør og nøtt, innslag av kjeks og mineraler. Smaken er kremet og fint utviklet, preg av modent eple, sitrus og litt smør, hint av mineraler og kjeks. Fargen er middels dyp strågul. Nyt den til fisk, skjell og skalldyr.

Kr 414,90

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev