Drikke GLADKOKKEN LANSERER EGEN VINSERIE

GLADKOKKEN LANSERER EGEN VINSERIE>

I Vinmonopolets nyhetsslipp for mai lanserte Norges mest populære mannlige blogger «Gladkokken» sine tre viner: Gladkokken Organic Garnacha, Gladkokken French Chardonnay og Gladkokken Cremant de Bourgogne Brut.  Vinene er håndplukket av Gladkokken i samarbeid med Arcus Wine Brands AS. 

«Det er sjeldent vi opplever så stor etterspørsel fra hele landet etter en helt ny vinserie» sier Andrea Goulet i Arcus Wine Brands.

 

Gladkokken følger samme suksessoppskrift med sine viner som mat. Smak, kvalitet og glede. Med sitt engasjement og glade vesen har Gladkokken Jan Henrik Syversen (41) tatt Norge med storm og delt spennende matoppskrifter og matglede til mange norske hjem. Gladkokken har en folkelig stil og ønsker at alle skal kunne prøve seg på kjøkkenet. 

 

Han har et stort publikum med godt over 300 000 unike aktive brukere på nettsiden hver måned. I sosiale medier er engasjementet enormt og Gladkokken har flere millioner videovisninger pr år og flere hundre tusen visninger pr måned. 

Hans publikumsappell favner bredt til alle typer hjemme- og hobbykokker som han treffer gjennom blogg, facebook, snapchat, youtube og instagram.

I prosessen for å utvikle sine egne viner har Gladkokken inngått i et samarbeid med Norges største vinimportør Arcus Wine Brands AS (AWB). 

AWB har et stort spekter av ulike samarbeidspartnerne bestående av leverandører og vinprodusenter fra hele verden. Sammen med Gladkokken har man vurdert vinstiler og blends fra ulike land og regioner. Deretter har man plukket ut tre vinprodusenter som kunne skape de rette vinene – perfekt i stil med Gladkokkens personlighet og ikke minst hans matunivers. 

Som en refleksjon over bredden i Gladkokkens matoppskrifter, som kommer fra alle verdens kjøkken, har det vært viktig å lansere tre ulike viner. 

 

Vinene som lanseres er:

Gladkokken Organic Garnacha - en smaksrik, fruktig og allsidig rødvin fra Spania

Gladkokken French Chardonnay - en forfriskende og fruktig hvitvin med aroma fra tropisk frukt med en touch av sitrus

Gladkokken Cremant de Bourgogne Brut - fruktig, frisk og med delikat musserende vin, med smilende bobler produsert etter tradisjonell metode. 

Alle vinene er tilgjengelig i vinmonopolets bestillingsutvalg.

 

Gladkokken french chardonnay 

Gladkokken french chardonnay er en blend av chardonnaydruer fra to appelasjoner i sydfrankrike - minervois og beziers. Begge er kjent for å være svært solrike og varme, men de har forskjellig jordsmonn. Disse appelasjonene er også del av den nyetablerte sertifiseringen “haute valeur” som skal forsikre at vinprodusenter praktiserer mer bærekraftig – særlig med fokus på gjødsel og vannforbruk. 

Vinen er lys gul med noe gyldent preg. på nesen har vinen aroma fra nymoden tropisk frukt med en touch av sitrus. på smak er vinen kompleks og aromarik med en ren finish.  

 

Gladkokken cremant de bourgogne brut

I dag kjenner mange vindrikkere til regioner i burgund slik som chablis, nuit st georges and rully. Disse regnes som de opprinnelige steder for prouction av cremant de bourgogne.  

Det er ikke lenger enn 40 år siden at det ble fastsatt regler for produksjon av musserende viner i burgund. gladkokken cremant de bourgogne er tørr med delikate tydelige bobler og et aromabilde bestående av grønne og gule epler med lang og frisk finish. Den gjør seg svært godt med lettere fiske- og grønnsaksretter eller som en aperitiff uten mat.

 

Gladkokken organic garnacha 

Vinen kommer fra en økologisk drevet vingård i regionen bajo aragon- den spanske området som også huser de spektakulere pyreneene.  Vingården som dekker 70 hektar ligger 550 meter over havet, under svært solrike forhold. dette gir balanserte fruktige og fyldige viner. 

Regionen er ideel for dyrking av garnachadruen. med mange soltimer, tørt klima og kjølende frisk vind er det en selvfølge med økologisk vindyrkning på denne vingården. 

Vinen passer perfekt til de fleste kjøttretter fra grillen eller fra ovnen, til gryteretter eller som et glass for seg selv.  

 

Gladkokken Organic Garnacha

En smaksrik, fruktig og allsidig rødvin fra Spania. Frisk med røde frukter. Krydret og mineralsk preg. Råstoff: 100% Garnacha.

Kr 139,90

 

 

Gladkokken French Chardonnay 

En forfriskende og fruktig hvitvin med et preg av tropisk frukt balansert med en touch av sitrus. Råstoff: 90% Chardonnay, 10% Sauvignon Blanc 

Kr 124,90 

 

 

Gladkokken Cremant de Bourgogne Brut 

En fruktig, frisk og med delikat musserende vin, med smilende bobler produsert etter tradisjonell metode. Råstoff: Pinot noir, Chardonnay, Aligote, Gamay 

Kr 169,90 

 

Mer informasjon finner du på:

gladkokken.no/

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev