Drikke Gammel sjarmør i ny juledrakt

Gammel sjarmør i ny juledrakt >

Den sørfranske klassikeren La Vieille Ferme har blitt pyntet til jul – og nytes like godt på venninnekvelden som til årets staselige julemiddag!

 

Denne friske og freidige sjarmbomben av en vin er laget av den berømte vinfamilien Perrin, som står bak noen av Sør-Rhônes aller beste viner, deriblant de berømte châteauneuf-du-pape-vinene fra sagnomsuste Château de Beaucastel.

 

La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år – men for aller første gang kommer den nå med juleetikett, hvor høna og hanen på etiketten har fått selskap av julekuler, julegaver og kristtorn.

 

Juleetiketten er utformet spesielt for det norske markedet av designeren Kaja Vedvik, men Perrin-familien likte den faktisk så godt at de også ønsker å bruke den i andre markeder.

 

La Vieille Ferme kommer fra vinmarker beliggende i åssider i den solfylte og fredfylte regionen Ventoux sørøst i Sør-Rhône på grensen til Provence, og til tross for den lave prisen er dette en vin med både eleganse og struktur, produsert på ærlig og tradisjonelt vis.

 

Druer som syrah og cinsault gir vinen et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône. I tillegg er den proppfull av moden og sødmefull frukt som gjør at den takler smaksrik mat på strak arm. Alt dette gjør La Vieille Ferme til det perfekte rødvinsalternativ til julemiddagen – det være seg hvilken som helst av klassikerne pinnekjøtt, ribbe, juletorsk eller kalkun.

 

Men det stopper ikke der – La Vieille Ferme er også en strålende allroundvin til det du ellers måtte ha lyst til å spise frem til jul. Den passer ypperlig til kjøttretter som for eksempel svinefilet med persillepotetmos, kalveburger, sopprisotto, marokkansk lam med couscous, piroger eller en salat med andeconfit – og selvfølgelig til de norske nasjonalrettene pizza, pasta og taco.

 

En titt på etiketten burde også gi deg en pekepinn på en annen perfekt matkombo. Hva med å prøve deg på den erkefranske klassikeren coq au vin, så kan du helle La Vieille Ferme både i gryta og i nebbet? Vinen er også svært drikkevennlig uten mat, det være seg i juleselskapet, på venninnekvelden eller før så vel som etter julemiddagen.

 

La Vieille Ferme har en ung, fersk og sval duft av modne røde moreller, søte plommer, saftige blåbær, bjørnebær, solbær, lakris, pepper, roser og provencekrydder med et streif av marsipan og hengt kjøtt. En nyansert, rund og bløt vin med myke og modne tanniner, leskende friskhet og en ren, rik og delikat smak av sødmefulle skogsbær, kirsebærstein og anis med innslag av urter som munner ut i en bringebærpreget ettersmak med god lengde.

 

La Vieille Ferme 2019 er tilgjengelig i kategori 2 i basisutvalget, og har en pris på 139,90 kroner.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev