Drikke Fruktig, saftig og prisgunstig argentinsk Malbec

Fruktig, saftig og prisgunstig argentinsk Malbec >

Vi er inne i en dyrtid og de fleste nordmenn er nå mer prisbevisste når de kjøper vin. En annen trend vi har sett de siste årene, er en vridning mot mer fruktige og friske rødviner. Nyheten Trivento Reserve Malbec leverer på begge deler og prisen er 119,90.

 

Malbec – druen som valgte seg Argentina

Malbec er vindruen som kommer fra Frankrike, men som valgte seg Argentina. Den stortrives i Mendozas terroir og har dermed blitt landets signaturdrue. Malbec-druen gir ofte fruktige og fyldige viner, men kjølig påvirkning fra Andesfjellene bidrar også til flott energi og syre til druene som dyrkes der.

 

 

 

Trivento Reserve Malbec

En vin som passer nordmenns ganer godt, og står i stil til den friskere og lettere rødvinstrenden vi nå ser på Vinmonopolet. Malbec-druene i denne vinen kommer fra høytliggende vinmarker i hjertet av Mendoza; Uco Valley (1200 m.o.h) og Lujàn de Cuyo (900 m.o.h). Vanligvis finner innhøstingen av Trivento Reserve Malbec sted helt i slutten av mars, men for 2022-årgangen ble druene høstet andre uken i mars. I Mendoza lå det nemlig an til frost mot slutten av mars, og da var det viktig å få høstet druene før frosten meldte sin ankomst.

 

En kjølig mars måned førte til en langsommere modning av Malbec-druen, noe som resulterte i en konsentrert vin med god fruktighet syre og med balansert alkohol. Etter innhøstning blir 20% av vinen lagret på fransk og amerikansk eik i seks måneder før den tappes og sendes ut i verden.

 

Trivento Reserve Malbec har en allsidighet til å håndtere et fantastisk utvalg av matkombinasjoner. Friskheten, fruktpreget, krydderharmonien og de bløte tanninene gjør denne Malbec-vinen til en super matvin året rundt. Malbec er en nydelig kombinasjon til biff, lam og svin, og ikke minst en god kombinasjon til grillede retter.

 

 

 

Chardonnay fra Argentina gjør suksess!

Chardonnay fra Mendoza gir friske og fruktige hvitviner. Trivento Reserve Chardonnay er en av disse, og er laget på 100% Chardonnay fra høytliggende vinmarker i Uco Valley, Mendoza. Vinen har kun vært lagret 20% på franske eikefat, mens 80% av vinen har vært lagret i ståltanker.

Dette for å beholde den fine friskheten Chardonnay-druen får i Uco Valley ved Andesfjellene. Trivento Reserve Chardonnay på 0,75l flaske  ble lansert i juli 2022.

Nå lanseres samme på bag-in-box i bestillingsutvalget. En tørr og syrefrisk Chardonnay med smak av grapefrukt, lime, sitrus og delikat eikepreg.

Pris kr BIB: 449,90

 

 

Malbec dyrket i høyden - Trivento Golden Reserve Malbec 2021 (ny årgang)

I likhet med Trivento Reserve Malbec så er også Malbec druene i Trivento Golden Reserve dyrket i høyden (910 moh) rett ved Andesfjellene, og kommer fra 70 år gamle vinstokker fra fire forskjellige vinmarker som ligger nær Mendoza-elven i Luján de Cuyo: Vistalba, Las Compuertas, Agrelo og Perdriel. Jordsmonnet i området er alluvialt, og klima er tørt og med mye sol om dagen for perfekt modning av druene. Luján de Cuyo’s terroir gir runde Malbec-viner med fruktige aromaer og myke tanniner.

Den nye 2021-årgangen er intet unntak og har aromaer av friske mørke bær med florale toner og hint av eik. Smaken er elegant og fyldig med en fruktig og lang ettersmak. Perfekt biffvin!

Pris kr  174,90

 

 

Eolo Malbec – “Grand Cru” fra Lujan de Cuyo

Den elegante og eksklusive ikonvinen Trivento Eolo 2019 ble lansert på Vinmonopolet i september, og er en kompleks og lagringsdyktig Malbec fra Luján de Cuyo. 

 

 

Vinmarkene til Eolo ble plantet i 1912, og er med det over 100 år gammel. Jordsmonnet her består av silt, leire og sand som blander seg med kalk. Dette er med på å uttrykke eleganse og identitet i vinen. Eolo har vært lagret 18 måneder på fransk eik og har et flott utviklingspotensiale og kan lagres opp til 15 år.

 

 

Den kommer også i en solid og lekker trekasse om man bestiller 6 flasker fra Vinmonopolet.

Pris kr 799,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev