Drikke Frisk og med svak duft av akasiablomst

Frisk og med svak duft av akasiablomst>

Arneis er ikke den enkleste druen å dyrke. På den lokale dialekten i Piemonte betyr faktisk Arneis 'vanskelig'. Naturlig har den lav syre og kan lett bli overmoden hvis den høstes litt for seint. I tillegg blir den lett utsatt for sykdom.

 

Med lav avkastning og utfordringer at vinen ikke blir oksidert var dette en drue som ble brukt mindre og mindre. Druen kommer fra Piemonte, og nå som mange har fått en enda bedre forståelse for druen har den fått en oppsving hos mange vinmakere.

 

I de kalkholdige jordsmonnene rundt Roere blir druene mere strukturert og syrefriske, mens når Arneis'en plantes i den mer leireholdige jordsmonnen får den et parfymert og tropisk preg.

 

Historisk brukte man Arneis i Nebbiolo blender for å myke de opp litt, mens i dag finner du de som rene 100% Arneis. Du får de både med eller uten eik.

 

Arneis kan gå fra lette og friske viner, til komplekse og meget aromatiske viner med stor kropp og parfymerte toner som mandler, pære og tropiske frukter.

 

 

Abbazia Roero Arneis 2019

Viner er strågul  på farge, frisk og aromatisk med innbydende duft av grønne epler, sitrus og med innslag av akasia blomst. Behagelig og balansert smak med frisk, flott finish. Vinen passer til retter av fisk, skjell, skalldyr og sushi. Den passer også til lyst kjøtt som svin og er god til kun å drikke. 

 

Pris kr 199,-. 

 

Casa Vinicola Abbazia ligger i Santo Stefano Belbo, en liten by mellom Langhe Monferrato og Roero i Piemonte i Nord-Italia. Abbazia eier ca. 60 hektar vinmarker. I tillegg til å lage de historiske og mest kjente vinene fra regionen: Moscato, Nebbiolo og Barbera, er de er også den eneste produsenten i Italia som har lov til å produsere Prosecco DOC utenfor DOC-området i Veneto.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev