Drikke Francesco Marzola er Norges beste Vinkelner!

Francesco Marzola er Norges beste Vinkelner!>

Etter knallhard konkurranse var det Francesco Marzola som gikk av med seieren i Norsk Vinkelnermesterskap 2020 som ble arrangert i samarbeid med Cuvage.

Søndag 2. Februar var det duket for finale i Norsk Vinkelnermesterskap 2020 i samarbeid med Cuvage på Scandic Hotel St. Olavs Plass og Edderkoppen Scene.

Konkurransen startet allerede lørdag da fjorten deltakere måtte kjempe seg gjennom en hard kvartfinale som besto av teoriprøve på 60 spørsmål i tillegg til skriftlig blindsmaking av tre viner fra midtøsten og beskrivelse av to eplesidere servert i sorte glass hvor den ene er laget på matepler og den andre er laget på siderepler.Alt i løpet av 90 minutter.

De måtte så gjennom to praktiske elementer som besto av klassisk servering av musserende vin og servering av hvitvin med vino lock.

 

Etter en knallhard semifinale på søndag der åtte deltakere måtte prøve seg på blindsmaking, ost og vinkombinasjon og servering av sake, var det til slutt Henrik Dahl Jahnsen, Francesco Marzola, Alexander Iversen og gjestedeltaker Maximilian Wilm som gikk videre til en spennende finale på scenen.

I finalen måtte deltakerne hver for seg utføre tre ulike oppgaver på scenen i det som skal minne om en naturlig servicesituasjon i restaurant. Det var dekantering av vin, korreksjon av vinliste og mixe drinker. De hadde også to fellesmoment der de gikk gjennom en quiz og serverte champagne.

De tre finalistene viste stor faglig kunnskap og evne til å underholde både publikum og dommere og tilslutt var det Francesco som stolt kunne løfte pokalen til stor jubel fra publikum.

Francesco Marzola jobber til daglig ved Park Hotel Vossevangen og han vant Nordisk Mesterskap for vinkelnere i 2018.

Henrik Dahl Jahnsen som jobber ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim kom på andre plass og tredje plass gikk til Aleksander Iversen som jobber ved Omakase i Oslo. Utenlandske gjestekandidater kan ikke vinne NM eller få en plassering i finalen, men deltaker Maximilian WIlm gjorde en svært sterk figur på scenen.

Nicolai Haram Svorte vinner av Junior Wine Awards
Junior Wine Awards ble arrangert i samarbeid med Matua og er konkurransen for unge vinkelnere eller vinkelnerstudenter hvor øvre aldersgrense er 25 år. Konkurransen tester grunnleggende vinkunnskaper og praktiske elementer og er ment som et første innblikk inn i den konkurrerende vinkelnerverden.

Seks deltakere prøvde seg i årets konkurranse som startet med en innledende runde med en teorioppgave med 35 spørsmål og blindsmaking av to viner. Det fortsatte med to praktiske elementer som besto av gjennkjennelse av tre ulike oster og sforeslå vinkombinasjoner og klassisk servering av hvitvin.

 Det var tilslutt Nicolai Haram Svorte som jobber ved Restaurant Under, Ole Edvard S. Berg som jobber ved Grand Café og Jens Nornes som jobber ved Vintage Kitchen som gikk videre til finalen på scenen.

Foran en fullstappet sal måtte finalistene blindsmake tre viner og gjenkjenne land, region, druesort og fellesnevner for vinene. De måtte dekantere en flaske rødvin og servere til gjester og til sist sette viner til en meny.


Til slutt var det dyktige Nicolai Haram Svorte som gikk av med seieren. Nicolai jobber til daglig på Restaurant Under. Ole Edvard Berg kom på 2. plass og Jens Nornestok 3. plassen.

Samtidig som konkurransene foregikk arrangerte Norsk Vinkelnerforening en vinmesse på Scandic St. Olavs Plass  og over XXXX gjester smakte vin fra foreningens partenere og jublet frem finalistene på scenen.

Konferansieren som ledet deltakere og publikum gjennom kvelden var visepresident i Norsk Vinkelnerforening og øl- og vinanmelder Trine Wiik-Lehmann.

Dommere i konkurransene var
Hoveddommer: Merete Bø Vinanmelder Dagens Næringsliv
Heidi Hansen – Kulinarisk Akademi
Robert Lie – Vinoteket , Europamester for sommelierer 2006
Peer F. Holm – President Tyske Vinkelnerforeningen
Piotr Kamecki – President Polske Vinkelnerforeningen
Dan Lystad – Norgesmester for vinkelnere 2001 og 2002.
Knut-Espen Misje. Jobber for Terrior Wines

Deltakere Norsk Vinkelnermesterskap i samarbeid med Cuvage:
Aleksander Iversen – Omakase
Francesco Marzola – Park Hotell Vossevangen
Henrik Dahl Jahnsen  - Speilsalen Britannia Hotel
Alexandra Åberg  -  Løve Restaurant og Bar
Allan Andreassen  - Advicia
Andreas Høgfeldt  - Brasseri Ouest
Christian Engfer – Norda Oslo
Emil Reinton – Vinoteket
Petter Svanæs -  LaMarc
Reidar Johansen – Park Hotel Vossevangen
Robert Johansen  - Park Hotel Vossevangen
Sander Johnsson – Tango
Maximilian Wilm – Gjestekandidat fra Tyskland
Kamil Wojtasiak  - Gjestekandidat fra Polen

 
Deltakere Junior Wine Awards I samarbeid med Cuvage:
Isabelle Zappala – Park 29
Jens Nornes – Vintage Kitchen
Mats Alexander Petterøe Henriksen – Color Magic
Mijail Fabrizio Alata Mamani – Bristol Grill
Nikolai Haram Svorte – Under
Ole Edvard Berg  - Grand Café

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev