Trenden med en flat, hvit kaffe oppstod i Australia på 1980 -tallet. Drikken lages ved å helle steamet melk med fine bobler og fløyelsaktig konsistens over en enkel eller dobbel ristretto eller espresso.
Teknikken er noe lik den tradisjonelle cappuccinoen eller latten men mindre i volum, og har en høyere andel av kaffe og melk. Espresso dominerer helt klart smaken.
I sommer kan du drikke iskaffe, iskremkaffe, kaffeshots og du kan lage deg en Flat White Martini.
Sondre Kasin fra BA53 har mikset noen deilige cocktails som ikke krever de store ferdighetene og kan lages hjemme, enkelt og greit. Det er brukt Baileys kaffelikør i begge to.
Flat white martini med sherry og kaffe
3 cl Zacapa
1 cl East India Sherry , søt sherry
1 cl Baileys
2 cl espresso , sterk presskanne kaffe
1 cl sukkerlake
Shakes, siles over i martini glass. Appelsin zest som garnityr.
Flat white martini med tequila og kaffe
3 cl Don Julio Blanco tequila
2 cl Baileys
2 cl espresso , sterk presskanne kaffe
1,5 cl sukkerlake
2 cl fløte
Shakes, siles over i rocks glass med isbiter. Revet sjokolade som garnityr.
.jpg)