Nå er det tid for krabbe selv om man sikkert a spist dem flere ganger er de som regel mest kjøttfylte på sensommeren. Du kan koke de selv eller kjøpe de ferdigkokte. Server med godt brød, majones, sitron og pepper. Sett frem krabbebestikk om du har eller nøtteknekkere til klørne. Krabbe tåler sterkt tilbehør så tilsett gjerne litt sriracha og lime i majonesen.

Til krabbeklørne vil det passe best med en hvitvin med friskhet og noe restsødme, men det er absolutt ikke nødvendig med en dyr vin. Innmaten derimot krever en noe fetere og rikere vin i høyere prisklasse. Et vinland som utmerker seg svært godt til kombinasjonene er Tyskland. Middels gulgrønn farge.
Det funker også godt med en sherry.

Tio Pepe Fino
Denne sherryen har en lett florpreget duftaroma med innslag av mandel, sjø og litt blomst. Den har en ung og fruktig smak med innslag av flor og sitrus. Fargen er lys strågul og den passer til aperitif, fisk, krabbe og grønnsaker
Pris kr 229,90