Nyhet
Drikke Feir “International Rosé Day” med kultvinen Wongraven Senza Compromesso

Feir “International Rosé Day” med kultvinen Wongraven Senza Compromesso>

Fredag 27. juni feirer vi International Rosé Day – og hva passer vel bedre enn å åpne en strukturert og matvennlig rosé laget på nebbiolo fra Barolo og Barbaresco?

Wongraven Wines inviterer til en smakfull kombinasjon: 

Senza Compromesso i glasset og helgrillet kylling med urtekrydder på tallerkenen.

 

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato

En strukturert og matvennlig rosé laget på 100 % nebbiolo fra Barolo og Barbaresco. Druene dyrkes økologisk, og vinen har tre dagers skallkontakt – langt mer enn vanlig for rosé. Resultatet er en frisk, konsentrert og tørr vin med tydelig karakter og fruktige aromaer. Dette er rosé for vinentusiaster – en allsidig følgesvenn til en rekke matretter. Prøv den gjerne med antipasti, tapas og fetere retter av svin og and. Eller prøv den til en nydelig kyllingrett på grillen.

Varenr: 2252001, kr 184,90

 

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato & helgrillet kylling med grønnsaker

Strukturert rosé med nebbiolo-friskhet møter grillklassiker med urtekrydder. Nebbioloens struktur og friskhet matcher urtene og sødmen i kyllingen perfekt.

 

Senza Compromesso – en kompromissløs kultvin.

Av Wongraven Wines

 

«Jeg har aldri hatt et mål om å lage vin som passer alle. For meg handler det om å lage vin jeg selv tror på – vin med identitet, presisjon og opprinnelse» sier Sigurd Wongraven.

 

Senza Compromesso er laget på 100 % nebbiolo fra klassifiserte vinmarker i Barolo og Barbaresco. Det gir en rosé med eksepsjonelle kvaliteter, den eneste av sitt slag hva angår struktur, dybde og lagringspotensial.

 

Vinen er dyrket etter økologiske prinsipper og vektlegger substans over trendy farge. Vinen er frisk, floral og fruktig, men samtidig kompleks nok til å fungere til langt mer enn bare terrassekos. Den kan gjerne matches med mat: grillet lyst kjøtt, svin, and eller kraftigere grønnsaksretter.

 

«Jeg har alltid ment at rosé kan være langt mer enn et pauseinnslag mellom hvitt og rødt. Den kan være et fullverdig uttrykk for druen, jordsmonnet og filosofien til produsenten.» sier Sigurd Wongraven.

 

 

Ingredienser:

1 stor kylling (gjerne økologisk)

4 ulike grønnsaker (f.eks. paprika, løk, squash, tomat)

1 ss salt

1 ss paprikapulver

1 ts brunt sukker

1 ts granulert sukker

1 ts spisskummen

1 ts chiliflakes

1 ts sort pepper

1 ts hvitløkpulver

1 ts løkpulver

En boks øl eller annen væske

 

Forberedelse:

Skyll og tørk kyllingen. Bland sammen krydder. Gni blandingen godt inn i hele fuglen og la den marinere i 30–60 min i romtemperatur.

2. Grønnsaker og væske: Kutt grønnsaker i grove biter og legg dem i en ildfast form. Hell øl eller annen væske i et glass eller en ølboks og plasser midt i formen.

3. Montering: Hell ut/drikk halvparten av ølen og plasser kyllingen over glasset/boksen slik at den står stødig. Sett formen på grill med indirekte varme (180–220 °C).

4. Grilling: Grill med lokk i ca. 75 minutter. Snu gjerne formen underveis for jevn varme. Brystet skal nå 65 °C og lårene 72 °C.

5. Hvile og servering: La kyllingen hvile 10-20 minutter før oppskjæring. Server med de grillede grønnsakene og ønsket tilbehør.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev