Drikke ET SKRITT I TØRRERE RETNING

ET SKRITT I TØRRERE RETNING> FRA DEN KJØLIGERE 2022 ÅRGANGEN

OMA lanserte i mai sin første årgang OMA Gravenstein Sider 2021 etter 1 1⁄2 år planlegging med Kvestad Sider i Hardanger. Første årgangen var en test for begge parter og et år med mer kompromisser, prøving og eventuelt feiling. Her kommer en årgangsoppdatering på OMA Gravenstein Sider.

 

Fleksibiliteten hos Kvestad har vært større i år to av samarbeidet og med mer erfaring har OMA kunnet sette ytterligere preg på sin egen blend i 2022 årgangen. Det er som i fjor kun Gravenstein epler som benyttes og i år har OMA fått tilgang til 4 egne separate ståltanker for fermentering, for å rendyrke sideren i sin stil. OMA har selektert 2 franske sider gjærtyper og en engelsk ale gjær til fermenteringen, redusert chaptaliseringen betydelig og gjæret sideren tørrere enn i fjor.

 

Årgangens karakter er noe annerledes enn den særdeles generøse 2021 årgangen. Kjøligere og våtere vekstsesong har gitt lavere sukkerinnhold og høyere syrenivåer i eplene og mindre generøs aromakarakter. Men nettopp det siste har ikke vært like påfallende for Gravensteineplene, som nok er den eplesorten som har klart seg best i 2022.

 

Resultatet er en sider med tydelig gravensteinkarakter og leskende syrlighet og diskré fruktighet i avslutningen. Med mindre chaptalisering er også alkoholprosenten ned til 7,5%. Restsukkeret er også ned til

10 g pr liter. En tørrere, med zesty, friskere, transparent og tydeligere OMA’esque stil enn første årgang.

 

Sideren ligger nå ferdig blendet på tanker og vil tappes mot slutten av januar.

 

 

OMA Gravenstein Sider

Sideren dufter frisk og floral med skall og kjernepreg. Smaken er fruktig og frisk med blomster, fyldig, balansert syre, forsiktig skallbitter avslutningen. Fargen er middels dyp gyllengul. Den passer til aperitif, fisk og retter av lyst kjøtt

Pris kr 190,-. (BU)

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev