Drikke Er du klar for Kraken?

Er du klar for Kraken?> Sort rom gjør stor suksess

Kraken knuser hele skip og trekker sjømenn ned i dypet. Uhyret lar ingen overleve. Tør du gå for en sort, krydret rom som bærer samme navn? Her får du den perfekte vinterdrinken med Kraken rom.

 

 

Kraken rom har virkelig fått vind i seilene, og er blitt svært populær de siste årene etter den først ble lansert i USA i 2010. Den føyer seg i rekken av ulike typer rom som har inntatt det Europeiske markedet de siste årene. Nye produsenter tilføyer stor bredde, og bidrar til at rom får den posisjonen den fortjener i det tradisjonelle, norske markedet.

 

Kraken rom destilleres i Trinidad & Tobago i Karibia, der den lagres i 1-2 år og blir smaksatt med 11 ulike krydder, som kanel, ingefær, nellik og anis. Med en aroma av smørkaramell og eksotiske innslag av mørk sjokolade, kokos, kanel, og muskat og en fantastisk lang ettersmak, er Kraken utsøkt til drinker og en drøm av en avec.

 

Historisk flaskeform 

Mange vil kjenne igjen flaskens spesielle fasong: Den er basert på en viktoriansk romflaske med en hank på hver side. Tradisjonelt ble flaskene hengt i hanken for å hindre at de knuste under overfarten. Fargen er sort som havet, med hint av brunt når den holdes opp mot lyset. Kraken har fått en slags kultstatus, og ikke uten grunn; den er allsidig og faller i smak hos de fleste.

 

–  Kraken har en kompleks smaksprofil der eksotiske krydder gir god sødme. Den er rund, varm og spennende å drikke, og er perfekt å bruke i drinker på kalde dager. Nordmenn er tradisjonsbundne, men vi ser at stadig flere omfavner andre typer rom enn de lyse, sier Johan Bengtsson, merkevaresjef for Kraken i Anora.

 

 

Inspirert av norsk myte

Kraken rom henter sin inspirasjon fra den norske myten om Kraken, et fabeldyr fra norsk folketro som går tilbake til 1100-tallet. Beistet skal ha blitt sett i sjøen utenfor Norge, Island og Irland, og kunne svelge både menn, skip og hval. Kraken var alle sjømenns skrekk, og lot ingen overleve. 

 

Det sies at et skip fullastet med den største lasten romfat som noensinne hadde gått ut fra Karibia til Europa ble angrepet av Kraken på 1700-tallet. Tønnene skal ha blitt sett flytende på sjøen i lang tid etter forliset. Dette blekksprutlignende sjømonsteret som knuste skip og trakk sjømenn ned i dypet er foreviget både i litteraturen og av Hollywood. Her i Norge blir det også produsert en film om Kraken i disse dager. Det er Pål Øie, som også står bak Villmark-filmene, som skal regissere filmen.

 

Kraken er den perfekte ingrediens i drinker med rom. Her får du en enkel, forfriskende oppskrift:

 

 

The Kraken Black Spiced

Den har luktaroma av tørket frukt, krydder, fat, sjokolade og brent sukker, litt tropisk frukt og vanilje. Smaken er  krydret og rompreget med litt sødme, innslag av tørket frukt, sjokolade, ingefær og kanel.

Fargen er  middels dyp brun.

Pis kr 529,90

 

Kraken er den perfekte ingrediens i drinker med rom. Her får du en enkel, forfriskende oppskrift > 

 

Dark & Stormy

4 cl Kraken Black Spiced

Ca. 15 cl Spicy Ginger Beer

Lime

 

Fyll et kult glass med isbiter. Hell i Kraken og fyll glasset med Ginger Beer. Press i saften fra en limebåt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev